Aloite Raahe-lisän uudelleenkäsittelystä

Allekirjoittanut ja valtuutettu Pyry-Pekka Suonsivu jätimme 26.10.2005 valtuustoaloitteen Raahe-lisän käyttöönotosta pienten lasten kotihoidon tukemiseksi. Aloitteen jättämisen jälkeen on julkisuudessa keskusteltu ilahduttavasti mm. kotihoidon saatavuudesta kaupungissa ja muistakin lapsiperheiden tarvitsemista palveluista. Perusturvalautakunta on käsitellyt jättämäämme aloitetta kokouksissaan 13.12.2005 § 149 ja 28.3.2006 § 31 päätyen kielteiseen kantaan samoin myös kaupunginhallitus kokouksessaan 10.4.2006 § 179.


Päätösten perusteluosassa todetaan aloitteen olevan liian kallis toteuttaa. Kuitenkaan perusteluissa ei ole mielestäni selvitetty tarpeeksi koko hankkeen vaikutuksia, asia on tarkasteltu vain pelkkänä menokohtana. Hankkeet positiiviset vaikutukset ovat jääneet kokolailla vaille selvittelyä, kuten vaikutus muuttohalukkuuteen kuntaan tai uusien ihmisten työllistymiseen kun vanhemmat voisivat hoitaa lapsiaan kotona? Puhumattakaan siitä, kuten monissa tutkimuksissa todetaan, miten edullista yhteiskunnalle on kotona tapahtuva lastenhoito? Raahen kannalta olisi järkevää luoda jotain uutta ja muualla hyväksi havaittua, sillä kuten tilinpäätöskäsittelyssä huomaamme perinteisellä, vanhalla tavalla hoidettuna ei parannusta ole taloudessa tapahtunut, lupauksia sitäkin enemmän.”

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.