Aloite liikenneturvallisuudesta

Raahen kaupunginvaltuusto on taannoin käsitellyt liikenneturvallisuussuunnitelman. Siinä käytiin läpi koko joukko turvallisuuteen liittyviä asioita ja monia parannuksia liikenneturvallisuuteen onkin tullut. Aina kuitenkin löytyy parannettavaa ja toivon että liikenneturvallisuussuunnitelman seuranta ja edelleen kehittäminen jatkuu.

Tiedotusvälineistä on saanut tänä kesänä lukea monista vakavista onnettomuuksista ja siksi ponnistelut liikenneturvallisuuden parantamiseksi tulisi jatkua. Aivan välittömästi on syytä pohtia pyöräteiden mopoliikennettä Raahessa ja sen siirtämistä pois ainakin vilkkaimmilta kevyen liikenteen väyliltä. Suurin osa mopoilijoista ajaa todella siististi ja turvallisesti, mutta kaikki eivät niin tee ja valitettavasti vaaratilanteita sattuu.

Näin koulujen alkamisen jälkeen on pieniä koululaisia pyörineen jälleen liikenteessä runsaasti. He ovat liikkeissään arvaamattomia, heille myös monesti opetetaan kuinka kevyen liikenteen väylät ovat turvallisia kulkea, mutta ovatko ne sitä aina? Viime viikkoina on sattunut monia läheltä – piti tilanteita. Jokainen osaa kuvitella kuinka vakava on lopputulos kun lapsi ja täyttä vauhtia ajava mopo törmäävät. Tällaiset onnettomuudet pitäisikin estää ennen niiden tapahtumista ja siksi ehdotan, että välittömästi tehdään toimenpiteitä pyöräteiden turvallisuuden parantamiseksi koko Raahen alueella.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.