Aloite joukkoliikenteen kehittämiseksi

Raahe on pitkän historiansa aikana ollut merkittävä koulukaupunki ja opiskelijoita on tullut muualta opiskelemaan tähän kaupunkiin. Myös muita matkustavaisia on ollut liikkeellä ja toiveista huolimatta matkustajajunaliikennettä ei ole Raahessa ollut enää vuosikymmeniin. Tuleva Pohjanmaan radan korjaus ja oikaisu eivät todennäköisesti tule, toiveistamme huolimatta, kiertämään tämän kaupungin kautta. Raahelaiset junamatkustajat käyttävät siis suurelta osin jatkossakin Vihannin aseman palveluita.

Yhteydet Raahen ja Vihannin välillä on hoidettu linja-autoilla ja kutsutakseilla. Tällä hetkellä vuoroja on harvennettu tuntuvasti ja ilman omaa autoa pääseminen junalle tai junalta voi olla erittäin hankalaa ja kallista. Toimivat liikenneyhteydet kaupunkiin ja kaupungista pois ovat tärkeitä jo imagonkin kannalta ja siksi ehdotan kunnioittaen, että viipymättä käynnistetään julkisen liikenteen yhteyksien parantamiseen tähtäävät toimenpiteet Raahen keskustan ja Vihannin aseman välille. Vain käyttämällä tarjottuja palveluita niiden pysyminen seutukunnassa voidaan taata ja tämä seutukunta tarvitsee ainakin yhden toimivan useamman junan pysähdyspaikkana olevan matkustajaliikenteen rautatieaseman.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.