Yhteiseloa

Keskustelu seutukuntamme eri kuntien yhdistämisestä on noussut pienen tauon jälkeen jälleen otsikoihin. Hanke on sinänsä erittäin kannatettava ja kenties tulevaisuudessa varsin tarpeellinenkin, turvataksemme ne palvelut joita kuntalaiset tarvitsevat. Mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu väkisin ja siksi mahdollisen yhteiselon selvittäminen tulee tehdä hyvässä yhteistyössä, myös pienempiä kuunnellen. Raahen seudulla on kokemusta kuntien yhdistymisistä. Vuosien, jopa vuosikymmenienkin takaiset asiat eivät ole aina unohtuneet ja sopivin väliajoin jakaudutaan saloistelaisiin, pattijokisiin, raahelaisiin ja sitten vielä meihin” tullista tulleisiin”, joiden raahelaistumiseen, vastaajasta riippuen, ei yksi sukupolvi aina riitä. Kuntien yhdistymisillä on kuitenkin saatu kiistatta paljon hyötyä, kuten kattavaa tonttitarjontaa, koulujen korjauksia ja ennen kaikkea uskoa tulevaisuuteen tässä kaupungissa.

Raahen seutukunta on hyvin selkeä työssäkäyntialue, jonka kiistaton keskus on Raahe. Ympäröivät kunnat tarvitsevat siis Raahea, esimerkiksi Vihannin asema olisi aika tavalla hiljaisempi, mikäli raahelaiset matkustajat eivät sitä käyttäisi, puhumattakaan niistä työpaikoista joita tämän kaupungin alueelta löytyy. Mutta Raahe tarvitsee ympäristökuntia yhtälailla, ostovoima, opiskelijat ja eri alojen työntekijät ovat erittäin tarpeellisia menestymisemme kannalta. Siksi liika tuijottaminen ja ajatteleminen pelkästään omaan edun kannalta eivät johda kovin hyvään lopputulokseen, sillä kukaan ei pärjää yksin.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.