Kansanedustajan kyselytunti

Illalla tulin osallistuneeksi kansanedustajamme Inkeri Kerolan koollekutsumaan ehdokasiltaan Arkkukariin. Paikalla oli ehdokkaita ja yleisöä oikein mukavasti ja keskustelu oli hyvin mielenkiintoista jälleen kerran. Aiheet käsitelivät mm. terveydenhuoltoa, ammatillisen koulutuksen tulevaisuutta ja tieverkostoa. Meille jokaiselle annettiin oma aiheemme, johon saimme vastata ja minä pääsin puhumaan yhdestä lempiaiheestani eli ammatillisen koulutuksen yhteistyön suunnasta. On vähintäänkin omituista ettei Raahessa vieläkään osata päättää mistä suunnasta yhteistyötä haemme. Itse liputan Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymän suuntaan ja perustelut ovat selvät. Oulun suunnasta tarjottu sopimus koulukaupunki Raahelle on tuhon tie, meitä ei oteta tasavertaiseksi kumppaniksi, vaan erillissopimuksella määrätään, mitä täällä koulutetaan. Oulun seudun ammattikorkeakoulusta saadun kokemuksen perusteella ihmettelen miksi vasemmisto ja sivistyspuolue Kokoomuskin ovat niin kovin liputtamassa Oulun puolesta. Ammattikorkeakoulun paikallisten opiskelijoiden edusmies otti kantaa ihan oikein Raahen yksikön puolesta ja jos Oulu saisi yksin päättää, niin ei meillä ammattikorkeakoulutasoista opetusta olisi, siltä tilanne näyttää. En myöskään usko tilanteen olevan sen parempi ammatillisen peruskoulutuksenkaan kanssa, mikäli Oulu meidän suunta tulee olemaan.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.