Mattilanperällä tuli käytyä ja reissu oli hyvä

Aiemmin illalla kävin perinteisessä tupaillassa Mattilanperällä, tupailloilla on pitkät perinteet puolueemme piirissä ja sen verran mielenkiintoinen tilaisuus oli tämäkin, että toivottavasti perinne voitaisiin elvyttää uudelleen. Se pitäisi rohkeammin tuoda tänne kaupunkiin, sillähän sitä naapureihin paremmin tutustuisi. Mattilanperän keskustelu koski, kuten ennakkoon ennustelinkin, mm. teitten kuntoa ja turvallisuutta, ne molemmat aiheet liittyvät oleellisesti suunniteltuun kultakaivoshankkeeseen. Ymmärrän itsekin oikein hyvin sen huolen, mikä vanhemmilla oli koulumatkan turvallisuudesta, kun kaivoksen rakentamisvaiheessa raskasta liikennettä kulkee runsain mitoin pitkin kapeita maalaisteitä, joiden kunto jo nyt ei ole kovin hyvä. Ehkä mahdollisesta kaivoshankkeesta saatavia rahoja voitaisiin tai oikeammin pitäisikin käyttää myös sen alueen ihmisten hyväksi. Tikkalan koulu näytti päällisin puolin olevan kunnossa ja se on ilahduttavaa, luottamushenkilöitä kaipailtiin kuitenkin apua näivettymistä uhkaavien kylien pelastamiseksi, kuten menneitten kyläkauppojen takaisin saamiseksi. Niihän se kuitenkin on, että jos palveluita käytetään, niin ne pysyvät on kyseessä iso tai pieni kylä. Sama pätee myös tupaillassa esillä olleen joukkoliikenteen toimimisen puolesta, aloitteestani lähtenyt korjaus Vihannin aseman ja Raahen välisten yhteyksien parantamiseksi on saanut menestystä ja yhteydet ovat parantuneet, mutta ne pysyvät toiminnassa vain jos niitä käytetään. Se on ensimmäinen neuvo, millä voidaan palveluiden pysyminen taata alueella. Kaupunki voi toki osaltaan mahdollistaa asiaa, antamalla mahdollisuuden ihmisille asua missä he haluavat, eikä ideologisista syistä yrittää tunkea kaikkia asukkaita kerrostaloihin eri lähiöihin.

One Response to “Mattilanperällä tuli käytyä ja reissu oli hyvä”

  1. Sullahan rupeaa olemaan blogittamienen jo hanskassa. Itse ainakin luen
    mielenkiinnolla aina kun tulee uusi kirjoitus.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.