Onnea Ahtisaari ja Raahen Seudun kysymys

Entinen presidenttimme teki sen, mitä on jo kauan odotettu. Nobelin rauhapalkinto on merkittävä tunnustus hänen työlleen rauhanrakentajana. Hän on selvästi parhaimmillaan diplomaattina, hänen presidenttikaudestaan ei oikein muista kuin laakerikengät. Itselläkin on ollut tilaisuus joskus kätellä presidenttiä ja nykyisin myös nobelistija eli Ahtisaarta. Se tapahtui Oulussa vuonna 2006, kun teimme ohjelmaa hänen Oulun vuosistaan.

 

Sanomalehti Raahen Seutu kyseli jälleen, tänään heidän kysymyksensä koski kotirintamaa. Vaikea aihe, mutta kun asiaa tutki tarkemmin, oli vastauksia mahdollista antaa ja ne menivät näin: Kotirintama on vähän käsitelty asia ja monella sen ajan lapsella/puolisolla on jäänyt ahdistus vanhempien/puolison menettämisestä. Työ on ollut raskasta ja siinäkään ei ole kysytty kuka haluaa, vaan kaikkien oli pakko kuten sotaveteraanienkin. Olisiko mahdollista luoda valtakunnallisesti eläketunnus tms., jolla olisi mahdollista saada eläkkeisiin lisä. Paikallisesti tämäkin harveneva joukko voisi saada esim. alennuksia tapahtumiin ja palveluista. Raahessa kun on kunnostuttu patsaiden teossa, niin olisiko kotirintaman muistomerkki tulevaisuudessa paikallaan?

 

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.