Se on siinä

Lauantai, vaalien aatto. Päivä meni jälleen toreilla ja turuilla. Kävin Keskustan paikallisissa vaalitapahtumissa sekä Pattijoella, että Raahessa. Tänään huomasin kuinka ihmiset ottavat erilailla vastaan ehdokkaiden lähestymisyritykset. Sain seurata hyvinkin tarkasti, kuinka suuri osa vanhemmista oli oikein iloisia kun tarjosimme lapsille ilmapalloja, he pysähtyivät juttelemaan ja heille oli mahdollista antaa iltalukemista oman vaaliesitteen muodossa ja lapset saivat hienoja palloja, vaikka poikkeuksiakin oli. Asiaakin puhuttiin, tänään erityisesti keskusteluissa olivat turvallisuus, yksi ihmisen perustarpeista, sain kuulla miten vanhukset kokevat olonsa turvattomaksi, vaikka ihmisiä on ympärillä. Se voi olla raastavaa, kun ei oikein uskalla mennä avaamaan ovea. Olisiko teknologiasta apua siihen, vai auttaisiko jokin muu keino kuten yhteisöllisyys? Muista kun vanhuksista puhuttiin myös, kovin moni kertoi olevansa tympääntynyt siihen ettei lapsista huolehdita, vaan muihin satsataan. Ei asia kuitenkaan ihan niin taida olla, vaan myös lapsiperheiden asioille ollaan tehty ja tehdään, mikäli se minusta on kiinni. Tämä päivä oli viimeinen aktiivisen vaalikamppailun päivä, vaalityö on tehty ja nyt on äänestäjien vuoro. Toivottavasti mahdollisimman moni käyttää äänioikeuttaan, sillä vain niin demokratia toteutuu.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.