Uuraani halkeaa

Ehdokkaat tulivat mielipiteineen julki tänään käsittelemään ydinvoimalahanketta. Tuota kysymystä on varmaan osa ehdokkaista pelännyt, sen verran tunteita herättävä asia koko voimalahanke on. Olisi mielenkiintoista tietää tai oikeammin kuulla millainen polemiikki oli silloin kun Rautaruukkia suunniteltiin tähän kaupunkiin, ihmettelen jos se meni kivuttomasti. Nykyhetken kysymyksessä aika moni ei osannut sanoa mielipidettään, osa oli samoja kuin he, jotka eivät myöskään osanneet sanoa kuntien yhdistymisestä yhtään mitään eli herääkin kysymys osaavatko he sanoa luottamustehtävissäänkään yhtään mitään? En osaa sanoa on toki mielipide ja varsin turvallinen, sillä silloin ovat molemmat todelliset vaihtoehdot mahdollisia, eikä voi jäädä sanomisistaan kiinni. Ydinvoimalaa ajatellen itse vastasin kyllä, vaikka ei se tietenkään ongelmatonta olisi. Ymmärrän varsin hyvin ihmisten huolen, Neuvostoliittolaisella työmoraalilla ja osaamisella hoidettu, parinkymmen vuoden takainen onnettomuus on hyvin muistissa. Nykyäänkin osa Suomeen tulevasta sähköstä tuotetaan Venäjällä ja kun en oikein jaksa uskoa suomalaisten sähkönsäästöhaluihin, niin mieluimmin käyttäisin kotimaista sähköä, joka tuotetaan suomalaisen valvonnan alaisena. Mikäli voimala on todella tulossa tänne Pohjois-Suomeen, niin ongelmat ovat samat vakavassa häiriössä on voimala sitten Simossa tai Pyhäjoella. Meitä lähempänä oleva voimala vain hyödyttäisi meitä enemmän silloin kun se toimii kunnolla. Teknologian tulisi kehittyä niin ettei jätettä tulisi niin paljon, sillä jätehän se suurin ongelma koko ydinvoimatuotannossa on.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.