Hyvä Vihanti

Vihannin kunnanvaltuustossa oli jätetty taannoin mielenkiintoinen aloite seutukunnan kuntien yhdistämiseksi. Asiasta on tehty aikaisemmin aloitteita, mutta Raahen suunnassa. Tässä Vihannissa jätetyssä aloitteessa on se hyvä puoli, että se on tehty pienemmässä kunnassa ja osin kuvaa sitä huolta, mikä pikkukunnissa tulevaisuudesta on. Olisi varsin toivottavaa, että aloite otetaan tosissaan kaikissa kunnissa ja ainakin Raahessa ja Vihannissa. Kuntien yhdistyminen ei tarkoita identiteetin häviämistä, he olisivat vihantilaisia jatkossakin, erityisen hyvin identiteetin säilymisen on huomannut täällä Raahessa – kuten joskus kirjoitin – edelleen tietyn tilaisuuden tullen jakaudutaan pattijokisiin, saloistelaisiin, kaupunkilaisiin ja vielä miehin tullista tulleihin. Toivon, että aloite etenee ja myös vastustajat sekä vihantilaiset ”Oulaisten fanit” katsoisivat tosiasioita silmiin ja tunnistaisivat sen, missä positiivista kehitystä on tapahtunut viime vuosina ja missä ei. Tässä samassa yhetydessä on hyvä toivottaa hyvää isänpäivää kaikille isille!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.