Kohti lamaa?

Kun kuuntelee uutislähetyksiä päivän aikana, niin lähes jokaisessa lähetyksessä puhutaan uusista ja uusista YT-neuvotteluista. Tuntuu todella pahalta kun ajattelee niitä ihmiskohtaloita joita näiden uutisten taakse kätkeytyy. Moni nuori perhe on rakentanut elämänsä palkkatulon varaan ja kun jatkuvasti on puhuttu työvoimapulasta. Ei ole ihme, vaikka moni ei ole osannut ottaa huomioon myös yht´äkkistä muutosta työmarkkinoilla. Taloudessa on ollut jo pitkään vanha sanonta, joka menee näin: mikä menee ylös, se tulee myös alas. Omassa ajatusmaailmassa tämä tarkoittaa sitä, että kovan noususuhdanteen jälkeen välttämättä tulee myös huonommat ajat, kuten muutama tuhat vuotta sitten Egyptissä kun puhuttiin 7 lihavasta vuodesta ja 7 laihasta vuodesta. Tällaiset talouden heilahdukset vaikuttavat myös väistämättä kuntataloudessa ja näin uuden valtuustoakuden alla olo on vähintäänkin huolestunut, mitkä ovat keinot selviämiseen?

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.