Itsenäisyyspäivänä

Joulukuun kuudes on todellinen juhlapäivä. Kun seuraa uutisointia miten muualla menee, niin voi vain olla kiitollinen siitä miten hyvin loppujen lopuksi maassamme ovat. Suomalaiset ovat kuitenkin pystyneet sopimaan erimielisyytensä lähes koko itsenäisyytensä ajan vuoden 1918 vapaussotaa lukuunottamatta. Vapaussodassa päästiin eroon vieraan valtakunnan ikeestä ja se näytti maailmalle, että pärjää itsenäisenä. Muutama vuosikymmen myöhemmin itsenäisyytemme oli uhattuna jälleen ja siitäkin on selvitty pystyen yhdistämään voimamme. Nykyisin maamme suurimmat uhat ovat uhkaava työttömyys ja sitä kautta vahva eriarvoistuminen. Mikäli sosiaaliturvamme kantaa myös tulevan yli, niin tilanne kaiketi pysyy hallinnassa, mutta kantaako se – toivottavasti.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.