Keskustalta puuttuu palkansaajaosaaminen

Olen kauhulla seurannut viime aikoina keskustalaisten ministerien kommentteja ja kannanottoja. Heti aluksi on todettava, että väkisinkin tulee ajatus siitä, että meitä palkansaajia ja ennen kaikkea vielä kuntien palkollisia, ei tässä kansanliikkeessä tarvita. Ministerien kannanotot ovat olleet pöyristyttäviä. Näillä kommenteilla en tarkoita eläkekeskustelua, on hyvä kun on alettu puhumaan entistä tarkemmin työelämän laatukysymyksistä ja toivon keskustelulle hyvää jatkoa sekä tietenkin tuloksia. Eläkekeskustelua toki sivuan, sillä tänään kuntaministeri osoitti täydellistä tietämättömyyttään pelastusalan työtehtävistä ja ilmeisesti myös pelastustoimen hallinnosta. Hän ehdotti palomiesten siirtämistä muihin kunnan töihin, kun ei enää pysty vaativaan palomiehen työhön. Samalla selvisi, ettei hän juurikaan arvosta pelastusalan koulutusta, joka on vaativa ja siihen hakijoita on riittänyt ainakin toistaiseksi. Kysymys kuuluukin kuka kouluttaa itsensä ammattiin, joka on välivaihe, kunnes työntekijä siirretään muihin töihin tai työttömäksi? Samalla tulee kysyä mikä kunta pystyisi ottamaan ikääntyvät palomiehet töihin ja ennen kaikkea mitä he tekisivät? Oletettavasti hekin haluaisivat mielekästä työtä, eikä pakotettuna ja rangaistuna toisiin töihin tahtomattaan. Kun alaani valitsin, tein sen sillä perusteella mikä on minua itseäni kiinnostava ala. Isäntäkunta- tai liikelaitosmallissa tai muussa vastaavassa mallissa pelastuslaitoksen työntekijät ovat tietyn kunnan työntekijöitä, joten arvoisa kuntaministeri ei tainnut ihan olla selvillä oman hallinnonalan organisoitumisesta? Kumma kyllä esimerkiksi veturinkuljettajia tai armeijan kantahenkilökuntaa ei olla siirtämässä muihin valtion töihin kun ei omiin töihin enää pysty vaikka haluaisikin.

 

Toinen osoitus Keskustan piittaamattomuudesta työntekijöitä kohtaan oli käytös, hieman yli vuosi sitten, tehyläisiä kohtaan. Myös keskustalaisissa vaalipuheissa esillä pidetty hoitajien palkkojen oikeudenmukaistaminen olikin puolueelle liikaa kun piti toimia. Säädettiin pikavauhtia pakkolaki, jolla olisi määrätty terveysalan ammattihenkilöitä töihin. Miksi lääkäripulassa painivat kunnat eivät ole mahdollisia saamaan lääkäreitä samalla perusteella kun hoitajia olisi määrätty silloin töihin? Onneksi tilanne hoitajien osalta laukesi ennen kun joukkoirtisanomiset astuivat voimaan ja lakia ei tarvittu. Näiden esimerkkien valossa voi siis todeta Keskusta ei välitä juuri lainkaan mitä sen palkansaajajäsenet saavat puolueelta. Vaikka olenkin vain yksi Keskustan jäsen (jäsenenä ehkä toistaiseksi), haluan herätellä keskustalaisia palkansaajia tuomaan ajatuksiaan julki tässä kansanliikkeessä. Jos Keskusta olisi yhtä aktiivinen palkansaajien puolue kuin se on ajamaan maatalouden asioita, niin olisimme varmasti aina Suomen suurin puolue.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.