Pakolaisia Raaheen?

Lähtökohta on tietenkin se, että hädässäolevaa pitää auttaa ihonväriin, taustaan, sukupuoleen, ikään jne. katsomatta. Kaiken keskiössä tulee olla ihminen. Ulkomaalaiskeskustelua on kuitenkin hankala käydä kriittisesti leimautumatta rasistiksi, mutta otan nyt riskin. Suhtaudun 150 pakolaisen ottamiseen Raaheen hieman epäillen. Miksi, keskeisin syy on se, että kotouttaminen ei tässä maassa ole onnistunut eli haluaisin tyystin erilaisesta kulttuurista tuleville selvästi paremman ja nopeamman integroinnin suomalaiseen yhteiskuntaan. Toinen perusteeni on se, että voi olla perin vaikeaa saada kaupunkilaisten hyväksyntää pakolaisille, kun samaan aikaan joudumme tekemään kipeitäkin päätöksiä. Nämä kaksi asiaa eivät liity tietenkään suoraan toisiinsa. Mutta, jos joukkojemme enemmistö on sitä mieltä että olemme valmiita ottamaan näitä kärsineitä ihmisiä vastaan, olen valmis myös tähän pakolasiten ottamisratkaisuun ja kyllähän se riskastuttaisi Raahen katukuvaa.

 

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.