Riskienhallintaa

Siitä mennään mistä aita on matalin ja silti jää työ tekemättä –lause kuvaa parhaiten suurin odotuksin kootun kaupunginhallituksen riskienhallintajaoston työn lopputulosta. Jaostoon sanottiin valikoituneen Raahen kaupungin luottamushenkilöstön parhaimmisto ja mikäli lopputulokseen on katsominen, olemme pahassa pulassa. Säästökohteiden esitys on valittu kaikesta päätellen helposta päästä, otetaan niiltä, jotka eivät voi äänestää. Esitys Raahe-lisän lopettamisesta heti alkuunsa on erittäin typerä esitys. Lisää on päästy kokeilemaan vain muutaman kuukauden ja siitä vedetään johtopäätöksiä, ettei hanke kannata kun päiväkotipaikoistakin on ollut kysyntää. Onko kysynnän lisääntyminen koskenut juuri Raahe-lisän kohderyhmää eli alle 2-vuotiaita? Kaupungissa ollaan valmiita laittamaan miljoonia ja taas miljoonia hankkeisiin, jotka tuottavat mahdollisesti tulevaisuudessa, mutta pienet lapset eivät ilmeisesti kuulu niihin? Joissain piireissä lapsien hyvinvointi on pahasta ja pahoinvointi on vaaliase. Kun vielä esitys lisästä aikanaan on tullut muilta kuin omasta puolueesta, niin se vielä pahempi asia ja siksi se halutaan poistaa. Toinen oikein julkisesti alasajoon haluttu asia on nuorten oma osallishanke eli Cuppi. Siellä joidenkin mielestä latkitaan liian hienoja juomia, ilmeisesti on parempi, että nekin nuoret ovat kadulla ja nuoret eivät pääse osallistumaan heidän tärkeäksi kokemiin hankkeisiin?

 

Jaosto sai karsittua 6 miljoonaa kaupungin budjetista, jos oikein ymmärsin, niin tavoitteesta jäi uupumaan vielä 8 miljoonaa. Mihin jäi rohkeus tehdä esityksiä muista kuin helpoista asioista? Nyt tämä viisasten kerho kuori helpot asiat päältä ja jätti loput säästöt etsittäväksi valtuuston tai muun toimielimen toimesta. Alun perin lautakuntia tai edes meitä puheenjohtajia ei kelpuutettu pohtimaan yhdessä mistä voitaisiin säästää, emme kuulemma osaa ja pidämme vain omistamme huolen, emme kuulemma näe kokonaisuuksia. Voisi ehkä kysyä, osasiko sitten tämä jaosto kun yli puolet työstä jäi tekemättä?

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.