Mihin rahani menivät?

Työttömyyden lisääntyessä myös työttömyyskorvauksien hakemisessa on ruuhkaa, sen on joutunut kokemaan valitettavan moni ihminen. Julkisessa keskustelussa on aivan liian vähälle keskustelulle jäänyt se seikka, että mihin ovat työntekijöiden ammattiyhdistysten jäsenmaksut kadonneet? Liittojen työttömyyskassat maksavat vain pienen osan ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta, suurimman vastuun siitä kantaa valtio työttömyysvakuutuksen muodossa. Voidaankin siis kysyä, miksi työttömyyskassat eivät palkkaa tarpeeksi käsittelijöitä hoitamaan jäsentensä asioita? Rahasta se ei ainakaan voi olla kiinni. Olemmehan samanaikaisesti saaneet tietää miten auliisti eri ammattijärjestöt ovat tukeneet mm. Vasemmistoliittoa ja SDP:tä eri vaalien yhteydessä, olisiko niille rahoille nyt käyttöä jossain muualla? Tässäkin tilanteessa tulee mieleeni vanha kysymys: onko työläisen pahin vihollinen sittenkin sosialisti? En voi myöskään ymmärtää Kokoomuksen suunnasta tullutta hurskastelulta kuulostavaa ehdotusta ammattiyhdistysjäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta. Kokoomus on julkisuudessa olleiden tietojen mukaan saanut melko avokätisesti tukea työnantajien liitoista ja näihin liittoihin kuuluminen työnantajille antaa niin ikään oikeuden vähentää maksut verotuksessa, mikä olen oikein ymmärtänyt? Joten olisiko vaalirahakeskustelusta aika siirtyä olennaiseen eli siihen miten työttömyys ei Suomessa enää pahenisi ja löytäisimme yhdessä keinot pikemminkin parantaa kuin pahentaa työllisyyttä.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.