AVAUSSANAT OPETUSALAN ALUEELLISESSA TAPAHTUMASSA

Arvoisat opetusalan ammattilaiset, hyvät naiset ja herrat!

Toivotan teidät tervetulleeksi Raahen opetuslautakunnan puolesta tähän tilaisuuteen. On erinomaisen mukavaa nähdä teidät kaikki täällä. Oikein hienoa on toivottaa Raahen ulkopuolelta tulevat vieraat meidän tänä vuonna, tarkemmin 5. joulukuuta 360 vuotta täyttävään kaupunkiimme. Kaupungin perustaja Pietari Brahe määräsi kaupungille sinetin, joka on ollut pohjana myös kaupungin vaakunalle, sinetissä ja myöhemmin sitten vaakunassa on nähtävissä ”taltutettu ratsu; toisella puolella meri, toisella satamapaikka”. Tämä kuvaa kaupunkiamme vielä nykyäänkin varsin osuvasti.

Tämä iltapäivä olkoon varattu uusien ajatusten herättäjäksi. Mitään uutta tietoa ei varmaankaan kellekään tarjoa se, että opetustoimesta huolehtiva lautakunta on kuntien budjettien käyttömenojen suurimpia käyttäjiä. Meille on tärkeää jokainen euro, mitä budjetissa on saatavissa. Haluan kuitenkin olla realisti, etten lupaa liikaa, kun totean, ettei meillä tule olemaan helppoa tulevina vuosina. Niin viranhaltijat kuin luottamushenkilöt joutuvat tekemään työtä niukoilla resursseilla. Toistan kenties itseäni, sillä minulla on teille kaikille jaettavana edelleen johtamisen elämänohje, jota olen aina pitänyt tai ainakin yrittänyt pitää mielessäni. Se kuuluu näin: ”Me teemme töitä niillä resursseilla, mitä miellä on käytettävissä”. Me keskitymme olennaiseen eli siihen miten saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen valittamisen sijaan.

Olen julkisesti todennut, että minulla on onni kun saan johtaa erittäin hyvää lautakuntaa. Olemme käyneet laajaa keskustelua tulevaisuudesta, noudattaneet paikallisen valtuuston puheenjohtajan taannoin antamaa ohjetta kaikille luottamushenkilöille. Hän kehotti olemaan avoimia erilaisille ajatuksille, eikä sulkemaan mitään pois. Haastankin teidät miettimään jo tässä tilaisuudessa erilaisia toimintojen uudelleen järjestelyjä, jolla pystymme pitäytymään niissä raameissa, jotka meille on määritelty. Tämä ajatus lienee ajankohtainen jokaisessa mukana olevassa kunnassa.

Asiakaslähtöisyys, joka tässä tapauksessa tarkoittaa koululaista tai opiskelijaa yksilönä, olkoon toimintaamme ohjaava arvo taloudellisuuden ohella. Tulevaisuudessa riittää siis haasteita. Meidän täytyy pystyä vastaamaan entistä paremmin eteen tuleviin, uusiin tilanteisiin ja pyrkiä tulemaan toimeen niukoilla resursseilla. Uskon sitkeästi, että tässä tehtävässä onnistumme.

Näillä muutamilla ajatuksilla haluan julistaa tämän tilaisuuden avatuksi ja toivottaa kaikki läsnäolijat innolla mukaan tähän iltapäivään kuuntelemaan, kehittämään ja keskustelemaan tänne perinteiseen koulukaupunkiin.

Tervetuloa!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.