VALTUUSTOALOITTEITA

VALTUUSTOALOITE 1: SÄHKÖISEN PALKKALASKELMAN KÄYTTÖÖNOTOSTA

Ehdotan kunnioittaen, että Raahen kaupungissa otettaisiin käyttöön sähköinen palkkalaskelma laajemmin kuin nykyään, sillä sähköistä palkkalaskelmaa on käytössä jonkin verran. Tällä toimenpiteellä voidaan säästää paperi- ja postituskuluissa, samalla teknologiakaupunki Raahe voisi seurata muita kuntia ja kaupunkeja hyödyntäen tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia myös omassa toiminnassaan. Sähköinen palkkalaskelma voidaan toimittaa jokaisen verkkopankkiin ja on varsin helppokäyttöinen. Kaupungin palkansaajien lisäksi myös luottamushenkilöt tulisi luonnollisesti liittää tähän järjestelmään.

VALTUUSTOALOITE 2: KUNNALLISTEN PALVELUIDEN KOKONAISHINNAN LISÄÄMINEN NÄKYVIIN LASKUIHIN

Kunnalliset hyvät palvelut maksavat ja me palveluiden käyttäjät harvoin tiedämme käyttämiemme palvelun kokonaishintaa. Ehdotan, että Raahessa otetaan käyttöön sellainen järjestelmä, jossa laskutettavassa palvelussa tms. kerrotaan palvelun kokonaishinta, siis summa joka palvelun tuottamiseen kokonaisuudessaan kuluu. Kertomalla palvelun käyttäjälle kokonaishinta palveluiden arvostus voi parantua ja kuluttaja pystyy tekemään vertailua paremmin. Tällainen kokonaishinnan kertova järjestelmä on käytössä mm. Espoon kaupungilla.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.