AVAUSPUHE SOIVA TALO -TAPAHTUMAAN

Hyvät läsnäolijat, lapset ja vähän varttuneemmat!

Tervetuloa mukaan Soiva talo-tapahtumaan, joka järjestetään nykymuodossaan kuudennen kerran. Ensimmäisen kerran tämä tapahtuma on järjestetty syksyllä 2000, muut kerrat ovat olleet 2003, 2004, 2006, 2008. Tapahtuma on siis ollut säännöllinen, se on järjestetty lähes joka kerta parillisina vuosina kuten nytkin. Tapahtuma on alun perin lähtenyt liikkeelle Nyt musiikkia jalostamaan -hankkeesta ja alussa olemme saaneet virka-apua jopa poliisilta, sillä alkuvaiheessa aktiivisena ”primus motorina” on toiminut poliisi Markku Mäkinen

Tavoitteena oli alun perin kehittää seudun musiikin toimijoiden yhteistyötä, jossa voidaan katsoa onnistuneen, sillä tapahtuman ohjelma on monipuolinen aina lauantaihin saakka. Pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii tämä hieno Raahesali. Tapahtuma tavoitteena on opettaa erilaisia musiikin lajeja ja soittimia lapsille, sekä vahvistaa esiintymiskokemuksia, joista ihan kohta näette oivia esimerkkejä. Itse en valitettavasti pysty jäämään tätä konserttia seuraamaan, mutta lauantaina lupaan olla koko päivän mukana erilaisissa tapahtumissa.

Tapahtuma opettaa konserttikäyttäytymistä ja se on myös osa viestinnän opiskelua ja miksei myös kulttuurin kuluttamisen opiskelua, jos näin asia sallitaan tässä yhteydessä mainita. Meillä opetustoimessa on jo pitempään ollut yhtenä osa-alueena löytää uusia keinoja musiikin opettamiseen. Tähän tehtävään Soiva talo sopii aivan erinomaisesti ja alun perin se kehitettiinkin osaksi juuri tätä tehtävää silmälläpitäen.

Tässä tapahtumassa on mukana päiväkoteja, ala- ja yläkouluja sekä lukio. Ilahduttavaa on myös nähdä päivien aikana mukana alan ammattilaisia, harrastajia sekä lisäksi mukana enenevissä määrin myös voimistelu- ja tanssiesityksiä sekä ilahduttavan paljon kuoroja, joista osa on niittänyt ihan valtakunnallistakin mainetta. On myös mukava havaita, että mukana myös muita kulttuurialan toimijoita kuten elokuvateatteri Bio Huvimylly, jossa elokuvia tapahtuman ajan sekä Galleria Myötätuuli ja Raahen museo omalla panoksellaan.

Soiva talo on saavuttanut suuren suosion lasten keskuudessa ja tapahtuman ajankohtaa kysellään opettajilta useita kertoja vuoden aikana. Kyseessä on siis ainutlaatuinen tapahtuma, joka tarjoaa mahtavia musiikkielämyksiä kaikenikäisille. Opetuslautakunnan rooli tässä tapahtumassa kuin muussakin opetustoimessa on mahdollistaminen, me lautakuntana haluamme olla tekemässä ja tukemassa jokaisen oppijan polkua ja tämä tapahtuma on osa sitä.

On siis mukavaa olla avaamassa näin hienoa tapahtumaa, jossa tässä konsertissa esiintyy ohjelman mukaan Vihastenkarin ja Satulehdon päiväkodit, sekä Pattasten koulu. Olette kaikki tervetulleita, niin yleisö kuin esiintyjäkin. Tapahtuma alkakoon!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.