Puheita huomiselle

AVAUSPUHE SOIVA TALO –TAPAHTUMAAN LIIKUNTAHALLILLA 8.5. KLO 9.15

 

 

Hyvät läsnäolijat, yleisö ja esiintyjät!

 

Olette tervetulleita mukaan Soiva talo-tapahtumaan, joka järjestetään nykymuodossaan nyt kuudetta kertaa. Ensimmäisen kerran tämä hieno tapahtuma on järjestetty syksyllä 2000, muut kerrat ovat olleet -03, -04, -06, 2008. Tapahtuma on siis ollut säännöllinen, se on järjestetty lähes joka toinen vuosi kuten nytkin. Tapahtuma on alun perin lähtenyt liikkeelle Nyt musiikkia jalostamaan -hankkeesta ja alussa olemme saaneet apua jopa poliisilta, sillä alkuvaiheessa aktiivisena tapahtuman vauhdittajana on toiminut poliisi Markku Mäkinen. Tänään näytämme saavan apua myös puolustusvoimilta.

 

Tavoitteena on alun alkaen kehittää seudun musiikin toimijoiden yhteistyötä ja siinä voidaan katsoa onnistuneen, sillä sen verran monipuolinen ohjelma torstaista saakka on ollut ihasteltavana. Pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii Raahesali, mutta myös muualla kaupungissa, kuten nyt täällä Liikuntahallilla, on tapahtumia runsaasti. Tavoitteena on opettaa erilaisia musiikin lajeja ja soittimia lapsille, mutta se myös opettaa konserttikäyttäytymistä. Lisäksi tämä tapahtuma on osa viestinnän oppimista ja miksei myös ”kulttuurin kuluttamisen” opiskelua, jos näin asia sallitaan tässä yhteydessä mainita. Meillä opetustoimessa on jo pitempään ollut yhtenä osa-alueena löytää uusia keinoja musiikin opettamiseen. Tähän tehtävään tämä Soiva talo sopii aivan erinomaisesti ja alun perin se kehitettiinkin osaksi juuri tätä tehtävää silmälläpitäen.

 

Tässä tapahtumassa on mukana monia eri toimijoita kuten päiväkoteja, ala- ja yläkoululaisia sekä lukio. Ilahduttavaa on ollut myös nähdä päivien aikana mukana myös musiikkialan ammattilaisia, kuten ihan kohta, sekä myös musiikin harrastajia. Lisäksi mukana enenevissä määrin myös voimistelu- ja tanssiesityksiä sekä ilahduttavan paljon kuoroja, joista osa on niittänyt ihan valtakunnallistakin mainetta. On myös mukava havaita, että mukana muita alan toimijoita kuten elokuvateatteri Bio Huvimylly, jossa erilaisia elokuvia tapahtuman ajan ja eilen illalla järjestetty bändi-ilta lisäksi mukana on Galleria Myötätuuli ja Raahen museo omalla panoksellaan. Kiitos kaikille toimijoille hyvästä yhteistyöstä.

 

Soiva talo on saavuttanut suuren suosion lasten ja aikuisten keskuudessa ja tapahtuman ajankohtaa kysellään opettajilta useita kertoja vuoden aikana. Kyseessä on siis ainutlaatuinen tapahtuma, joka tarjoaa mahtavia musiikkielämyksiä kaikenikäisille. Edustamani opetuslautakunnan rooli niin tässä tapahtumassa kuin muussakin opetustoimessa on mahdollistaminen. Me lautakuntana haluamme olla tekemässä ja tukemassa jokaisen oppijan polkua ja tämä tapahtuma on osa sitä.

 

On hienoa avaamassa näin hienon tapahtuman viimeistä päivää tällä kertaa, Tässä konsertissa meille esiintyy ohjelman mukaan Pohjan sotilassoittokunta. Olette kaikki tervetulleita, niin yleisö kuin esiintyjäkin. Ottakaa penkissä hyvä ryhti, tapahtuma alkakoon!

AVAUSPUHE SOIVA TALO –TAPAHTUMAAN RAAHESALISSA 8.5. KLO 15

 

 

Arvoisa yleisö ja esiintyjät!

 

Olette kaikki tervetulleita mukaan Soiva talo-tapahtumaan, joka järjestetään nykymuodossaan nyt kuudetta kertaa. Ensimmäisen kerran tämä hieno tapahtuma on järjestetty syksyllä 2000, muut kerrat ovat olleet -03, -04, -06 ja -08. Tapahtuma on siis ollut säännöllinen, se on järjestetty lähes joka toinen vuosi kuten nytkin. Tapahtuma on alun perin lähtenyt liikkeelle Nyt musiikkia jalostamaan -hankkeesta ja alussa olemme saaneet virka-apua jopa poliisilta, sillä alkuvaiheessa aktiivisena ”primus motorina” toimi poliisi Markku Mäkinen. Tänään saimme virka-apua myös puolustusvoimilta kun Pohjan sotilassoittokunta konsertoi liikuntahallilla.

 

Tapahtuman tavoitteena on alun pitäen kehittää seudun musiikin toimijoiden yhteistyötä ja siinä voidaan todeta onnistuneen, sillä sen verran monipuolinen ohjelma torstaista saakka on ollut ihasteltavana. Pääasiallisena tapahtumapaikkana on toiminut Raahesali, mutta myös muualla kaupungissa on tapahtumia runsaasti.

 

Tavoitteena on opettaa erilaisia musiikin lajeja ja soittimia lapsille, mutta se myös opettaa konserttikäyttäytymistä. Tämä tapahtuma on myös osa viestinnän opiskelua ja miksei samalla kulttuurin hyödyntämisen ja tutuksi tekemisen opiskelua. Meillä opetustoimessa on jo pitempään ollut yhtenä osa-alueena löytää uusia keinoja musiikin opettamiseen. Tähän tehtävään Soiva talo sopii aivan erinomaisesti ja se alun perin kehitettiinkin osaksi juuri tätä tehtävää silmälläpitäen.

 

Tässä tapahtumassa on mukana monia eri toimijoita kuten päiväkoteja, ala- ja yläkouluja sekä lukio. Ilahduttavaa on nähdä enenevissä määrin myös voimistelu- ja tanssiesityksiä näiden päivien aikana. Tapahtumassa on mukana myös alan musiikin ammattilaisia ja harrastajia, ilahduttavan paljon on mukana myös kuoroja, joista osa on niittänyt mainetta ihan valtakunnallisesti. Unohtamatta tietenkään muita mukana olevia kulttuurialan toimijoita kuten elokuvateatteri Bio Huvimyllyä, jossa on erilaisia elokuvia tapahtuman ajan ja eilen illalla järjestetyn bändi-illan lisäksi mukana on Galleria Myötätuuli ja Raahen museo omalla panoksellaan, kiitos siis kaikille osallistujille!

 

Soiva talo on saavuttanut suuren suosion lasten ja aikuisten keskuudessa ja tapahtuman ajankohtaa kysellään opettajilta useita kertoja vuoden aikana. Kyseessä on siis ainutlaatuinen tapahtuma, joka tarjoaa mahtavia musiikkielämyksiä kaikenikäisille. Edustamani opetuslautakunnan rooli niin tässä tapahtumassa kuin muussakin opetustoimessa on mahdollistaminen. Me lautakuntana haluamme olla tekemässä ja tukemassa jokaisen oppijan polkua ja tämä tapahtuma on osa sitä.

 

Olette kaikki tervetulleita, niin yleisö kuin esiintyjäkin, nauttikaamme tästä liikunnallisesta parituntisesta!

AVAUSPUHE SOIVA TALO –TAPAHTUMAAN RAAHESALISSA 8.5. KLO 18.00

 

 

Hyvät läsnäolijat, yleisö ja esiintyjät!

 

Olette tervetulleita Soiva talo-tapahtuman viimeiseen konserttiin. Tapahtuma on järjestetty nykymuodossaan kuudetta kertaa. Ensimmäisen kerran tämä hieno tapahtuma järjestettiin syksyllä 2000, muut kerrat ovat olleet -03, -04, -06 ja -08. Tapahtuma on ollut säännöllinen, se on järjestetty lähes joka toinen vuosi kuten nytkin. Tapahtuma on alun perin lähtenyt liikkeelle Nyt musiikkia jalostamaan -hankkeesta ja alussa olemme saaneet virka-apua jopa poliisilta, sillä alkuvaiheessa aktiivisena ”primus motorina” on toiminut poliisi Markku Mäkinen. Tänään saimme aiemmissa konserteissa virka-apua myös puolustusvoimilta kun Pohjan sotilassoittokunta esiintyi.

 

Tavoitteena on alun alkaen kehittää seudun musiikin toimijoiden yhteistyötä ja siinä voidaan katsoa onnistuneen, sillä sen verran monipuolinen ohjelma torstaista saakka on ollut kuunneltavana. Pääasiallisena tapahtumapaikkana on toiminut tämä kaunis Raahesali, mutta myös muualla kaupungissa on tapahtumia ollut runsaasti.

 

Soivan talon tavoitteena on opettaa erilaisia musiikin lajeja ja soittimia lapsille, mutta se myös opettaa konserttikäyttäytymistä. Lisäksi tämä tapahtuma on osa viestinnän opiskelua ja miksei myös ”kulttuurin kuluttamisen” oppimista, jos näin asia sallitaan tässä yhteydessä mainita. Opetustoimessa on jo pitempään ollut yhtenä osa-alueena löytää uusia keinoja musiikin opettamiseen. Tähän tehtävään Soiva talo sopii aivan erinomaisesti ja alun perin se kehitettiinkin osaksi juuri tätä tehtävää silmälläpitäen.

 

Koko tapahtumassa on mukana monia eri toimijoita kuten päiväkoteja, ala- ja yläkouluja sekä lukio. Ilahduttavaa on ollut myös nähdä päivien aikana mukana myös alan ammattilaisia ja harrastajia. Lisäksi mukana enenevissä määrin myös voimistelu- ja tanssiesityksiä sekä ilahduttavan paljon kuoroja, joihin kohta tutustumme tarkemmin. Osa näistä kuoroista on niittänyt ihan valtakunnallistakin mainetta. On myös mukava havaita, että mukana muita kulttuurialan toimijoita kuten elokuvateatteri Bio Huvimylly, jossa erilaisia elokuvia tapahtuman ajan ja eilen illalla järjestetty bändi-ilta. Mukana ovat Galleria Myötätuuli ja Raahen museo omalla panoksellaan. Kiitos kaikille toimijoille hyvästä yhteistyöstä.

 

Soiva talo on saavuttanut suuren suosion lasten ja aikuisten keskuudessa ja tapahtuman ajankohtaa kysellään opettajilta useita kertoja vuoden aikana. Kyseessä on ainutlaatuinen tapahtuma, joka tarjoaa mahtavia musiikkielämyksiä kaikenikäisille. Opetuslautakunnan rooli niin tässä tapahtumassa kuin muussakin opetustoimessa on mahdollistaminen. Me lautakuntana haluamme olla tekemässä ja tukemassa jokaisen oppijan polkua ja tämä tapahtuma on osa sitä.

 

On mielenkiintoista saada olla mukana näin hienossa tapahtumassa. Tässä viimeisessä konsertissa meille esiintyy kattava edustus seutukuntamme kuoroista. Olette kaikki tervetulleita, niin yleisö kuin esiintyjäkin. Toivon omasta puolestani teidän viihtyvän tässä tapahtumassa joten konsertti alkakoon!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.