Kouluverkkokeskustelua

Lautakunta on päätöksensä mukaisesti kuullut tällä viikolla vanhempia kouluasioissa. Tilaisuudet on järjestetty keskiviikkoiltana Piehingin koululla ja torstai-iltana Honganpalon koululla. Keskustelussa on ollut esillä Piehingin koulun sisäilmaongelmat, joita on tutkittu hiihtolomaviikolla ja alustavia vastauksia on odotettavissa lautakunnan seuraavaan kokoukseen, joka pidetään 13.4. Silloin mahdollisuuksien mukaan lautakunta tekee tarvittavat lopulliset päätökset siitä, miten eri kouluja käytetään tulevan lukuvuonna.

Keskustelu vanhempien kanssa on ollut molemmilla kerroilla erittäin rakentavaa ja lautakunta on saanut päätöksenteon taustaksi monia hyviä ehdotuksia ja pohdittavia ajatuksia kuten mahdolliset vuorolukujärjestelyt ja muut mahdolliset toimenpiteet, joilla voidaan turvata lapsille terveellinen ja turvallinen oppimisympäristö.

Lautakunnan tavoitteena ei ole lopettaa mitään koulua ja päätöksen koulujen lopettamisista ja perustamisista tekee valtuusto. Haluan puheenjohatjana kuitenkin muistuttaa, että on hyvä huomata se, että Raahen jo nykyisellään olemassaolevissa kouluissa on tilaa huomattavasti suuremmallekin oppilasjoukolle, vaikka joissa tietyissä koulussa ahtautta onkin. Lautakunnan valmistelemassa suunnitelmassa on tehty koulutilasuunnitelmaa aina vuoteen 2025 saakka.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.