Opetulautakunta kokoontui

Opetuslautakunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen keskiviikkona 15.2. Esityslistalla oli monenlaisia asioita ja käyttösuunnitelman hyväksymiskokous on yksi tärkeimmistä lautakunnan vuoden kokouksista. Käsittelyssä olivat myös tilahankkeiden hyväksymistä Saloisten ja Kummatin päiväkodeille, Kummatin monitoimitalossa on mahdollista korjata tiloja nyt vielä tilapäisissä tiloissa oleville kolmelle päiväkotiryhmälle, korjatut tilat saadaan käyttöön 2013 vuoden alussa. Muuten Kummatin päiväkoti on saanut tilat jo käyttöön saneeratussa monitoimitalossa. Saloisten päiväkodin tiloja korjataan hyödyntäen terveysaseman tiloja, jotka voidaan ottaa käyttöön perusteellisen korjauksen jälkeen, lautakunnalle annetun selvityksen mukaan mm. lattioiden alta vaihdetaan maa-aineksia korjauksen yhteydessä.

Lautakunta päätti myös pitkällisen keskustelun tuloksena perusopetuksen ja lukion työ- ja loma-ajat lukuvuodelle 2012-2013, lukuvuoden koulutyö alkaa maanantaina 13.8.2012. Eniten keskustelua aiheutti syysloman pituus, mutta jo valmisteluvaiheessa on kuultu monia eri tahoja ja lautakunta päätti viikon syyslomasta viikolle 43. Lautakunta sai myös tiedoksi päätöksen, jossa koulujen yhteydessä olevien esiopetusryhmien hallinto siirretään varhaiskasvatuksesta opetustoimen alaisuuteen. Tällä päätökselle mm. parannetaan Raahessa aloittavien alkuluokkien käytännön asioiden hoitoa. Koulujen yhteydessä olevat esiopetusryhmät muuttuvat osaksi alkuluokkia opetustoimessa 1.8.2012 alkaen. Alkuluokka on käytössä jo monissa kaupungeissa ja sitä on kokeiltu Raahessa menestyksekkäästi Koivuluodon koulun Ollinsaaren toimipisteessä jo kuluvana lukuvuonna. Päätökset tehtiin yksimielisesti pohjaesitysten mukaisesti.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.