AVAUSPUHEENVUORO SOIVA TALO –TAPAHTUMAAN RAAHESALISSA 21.5.2012

Tervehdys lapset ja aikuiset, hyvät esiintyjät ja läsnäolijat!

Suljetaan hetkeksi silmät ja mietitään sanoja soiva talo. Mitä teille tulee mieleen? Kuka tietää miltä soittorasia näyttää? Minulle tulee mieleen juuri soittorasia eli sellainen, joka vedetään pohjasta käyntiin ja sisältä kuuluu musiikkia. Näitä soivia taloja on erilaisia, on taloja, kirkkoja, rautatieasemia tai vaikka kouluja. Semmoisia ovat nämä soivat talot, kaikki erilaisia kuten mekin ja kohta kuultava ohjelma.

Olette tervetulleita mukaan Soiva talo-tapahtumaan. Ensimmäisen kerran tämä hieno tapahtuma on järjestetty syksyllä 2000 eli yli 10 vuotta sitten, tämä tapahtuma on vanhempi kuin moni teistä. Tapahtuma on alun perin lähtenyt liikkeelle ”Nyt musiikkia jalostamaan” -hankkeesta ja tavoitteena on alun alkaen kehittää seudun musiikin toimijoiden yhteistyötä ja siinä voidaan katsoa onnistuneen, sen verran monipuolinen ohjelma on tarjolla koko viikon meidän kuunneltavana ja ihasteltavana. Pääasiallisena tapahtumapaikkana toimii tämä upea Raahesali, mutta myös muualla kaupungissa on tapahtumia tarjolla.

Tavoitteena tässä tapahtumassa on opettaa erilaisia musiikin lajeja ja soittimia lapsille, mutta se myös lisää osaamista konserttikäyttäytymisestä. Lisäksi tämä tapahtuma on osa viestinnän oppimista eli tapahtumaa voidaan kuvata ”kulttuurin kuluttamisen” oppimiseksi. Meillä opetustoimessa on jo pitempään ollut yhtenä osa-alueena löytää uusia keinoja musiikin opettamiseen. Tähän tehtävään tämä Soiva talo sopiikin aivan erinomaisesti ja alun perin se kehitettiin osaksi juuri tätä tehtävää silmälläpitäen ja ajatellen.

Tänään ohjelman mukaan kuullaan päiväkoteja, esikoululaisia ja alaluokkien oppilaita. Viikon aikana tässä tapahtumassa on edellä mainittujen lisäksi mukana monia eri toimijoita, kuten esimerkiksi yläkouluja ja musiikkiopisto. On erittäin mukavaa nähdä näiden päivien aikana mukana musiikkialan ammattilaisia sekä musiikin harrastajia. Lisäksi saamme tutustua voimistelu- ja tanssiesityksiin sekä ilahduttavan paljon eri kuoroihin, joista osa on niittänyt ihan valtakunnallistakin mainetta. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille toimijoille hyvästä yhteistyöstä.

Soiva talo on saavuttanut suuren suosion lasten ja aikuisten keskuudessa, tapahtuman ajankohtaa kysellään opettajilta useita kertoja vuoden aikana. Kyseessä on siis ainutlaatuinen tilaisuus, joka tarjoaa mahtavia musiikkielämyksiä kaikenikäisille. Edustamani opetuslautakunnan rooli niin tässä tapahtumassa kuin muussakin opetustoimessa on mahdollistaminen. Me lautakuntana haluamme olla tekemässä ja tukemassa turvallisesti jokaisen oppijan polkua ja tämä tapahtuma on osa sitä.

Tämä viikko on oikeastaan musiikin superviikko, Bakussa alkaa Euroviisut ja meillä Soiva talo. On upeaa olla avaamassa näin hienoa tapahtumaa. Olette kaikki tervetulleita, niin yleisö kuin esiintyjätkin. Ottakaa siellä penkeissä mukava asento ja antakaa ajatusten liitää, tapahtuma alkakoon!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.