Raahe-lisän jatko ja realismia päätöksentekoon

Jokainen tietää, että kaupunkimme taloustilanne on vaikea. Meidän tulee uskaltaa etsiä säästöjä ja se väistämättä näkyy jossain, valitettavasti toteaisi eräs nobelistikin. Raahe-lisä on toistuvasti noussut esiin lakkautettavien asioiden joukossa. Kun vuosia sitten ajoimme, vastustuksesta huolimatta, läpi Raahe-lisän, niin tarkoituksenamme on ollut tarjota aidosti mahdollisuuksia lasten kotihoitoon. Se on tutkimusten mukaan paras paikka pienille lapsille. Nykyään tätä mahdollisuutta käyttää hieman yli 200 perhettä. Viimeisen 12 vuoden aikana, mitkä minun on kunnia saada olla valtuutettuna, on usein puhuttu perheiden hyvinvoinnista. Kaikki päätökset eivät ole tilannetta parantaneet, mutta Raahe-lisä on toistaiseksi jäljellä ja sillä on pystytty tarjoamaan perheille oiva mahdollisuus hoitaa pienimmät lapset kotona. 120 euroa kuukaudessa on pieni hinta siitä, jos pienokainen vietäisiin päivähoitoon, jossa se maksaisi enimmillään yhteiskunnalle yli 900 euroa, tämä siis talouden näkökulmasta, perhearvoista puhumattakaan. Kaikissa asioissa tulee ajatella monet eri vaihtoehdot ja säästöpäätöksissäkin pienimmän haitan periaate. Kauniisti sanottuna: realismia päätöksentekoon! Muistan kymmeniä kertoja kuinka on vaadittu palvelutason parannusta ja kun vihdoin jotain tehdään, niin sitten ei muka ymmärretä, että se maksaa jotain. Lyhyesti sanottuna, jos halutaan parantaa jotain asiaa, niin se todennäköisesti myös näkyy myös loppusummassa. Jos on vaalilupauksien aika, niin lupaan tuoda realismia entistä enemmän raahelaiseen päätöksentekoon.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.