Piehingin koulusta riittää puhetta…

Nyt on ajankohtainen aihe täällä Raahessa Piehingin koulu, sähköpostiin ja Facebookiin on tullut monenmoista viestiä, pääosa asiallisia. Osassa on puurot ja vellit näppärästi sekaisin, jotkut yhteydenotot voi kuitata Virolaisen sanoin: ”tiineeksi eivät saa ja tappaa eivät uskalla”. Olen varmaankin sanottavani sanonut, mutta en voi edelleenkään kuin ihmetellä sitä, että Raahella on velkaa lähes 150 M € ja mm. konsernitakaukset päälle eli vastuita yhteensä lähes 0,5 miljardia euroa, niin kovin harvassa ovat huolestuneet kommentit. Itseäni en pidä mitenkään taloustietäjänä, mutta sen verran osaan laskea, että kun kuivilla ollaan, niin nykyiset koululaiset ovat isoäitejä ja -isiä, jos eivät ole uupuneet velan alle. Lapsien tulevaisuudesta kun voi olla huolissaan monella tasolla, kukin saanee valita omansa tai ottaa vaikka kaikki. Kyse ei siis ole vainosta Piehinkiä tai muutakaan aluetta kohtaan, vaan ihan tosiasioiden tunnustamisesta. Kiva on tehdä kaikkea, mutta entä kun tulee maksun aika?

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.