Opetuslautakunnan puheenjohtaja tiedottaa

Opetuslautakunta kokousti eilen illalla 3. kokouksensa Antinkankaan koululla.  Kokouksen aluksi osallistuimme tiedotustilaisuuteen, jossa käsiteltiin  sisäilmatutkimuksia, jotka koululta on tehty. Asiasta paikalliset  tiedotusvälineet raportoivat jo aiemmin, mutta erityisesti löytyneiden  sädesienten ja muiden löydösten perusteella opetustlautakunta antoi kokouksessaan opetustoimenjohtajalle ja muille viranhaltijoille tehtäväksi  valmistellä oppilaiden siirtoa muihin tiloihin hyödyntäen kaupungin kiinteistömassaa. Siirrossa kuitenkin tulee olla kultaisena sääntönä se, ettää tilojen tulee olla nykyistä terveellisemmät ja siten parempikuntoiset. Erilaisia  vaihtoehtoja on mm. olemassaolevin koulutilojen hyödyntäminen entistä tehokkaammin kaupungin alueella ja mahdollisesti Seminaarin alueen tilojen hyödyntäminen.

Vanhemmille kerrottiin kuulemistilaisuudessa, että koulumatka saattaa muuttua, sillä nykyisen Antinkankaan koulun käyttö vaatii  korjauksia ja muutoksia nopeasti. Opetuslautakunta toimii kuitenkin vastuullisesti ymmärtäen kaupungin taloustilanteen ja siksi pyritään hyödyntämään nykyisiä kaupungin tiloja käyttökelpoisin osin. Esitellyssä raportissa kerrotaan, mm. että vanhimpien ikäluokkien tilat ovat huonoimmassa kunnossa ja siksi lautakunnan mielestä siirto tulee aloittaa sieltä suunnasta. Tämä on keskustelusta tulkittua kommenttia. Lisäksi tiedotustilaisuudessa kerrottiin vanhemmille, että kaupunhallitus päättää ensi maanantaina  kouluverkkoselvityksen aloittamisesta ja siinä tullaan käsittelemään koko kouluverkko kaupunkimme alueella.

Lautakunnan lista-asioissa eniten  keskustelua käytiin kohdasta 3, jossa saatiin selvitys mm. Piehingin alueen lasten sijoittumisesta Haapajoelle ja Parhalahdelle. Lautakunnassa olleen tiedon mukaan alueella on tulevia ekaluokkalaisia 11, joista 6 menee Haapajoelle ja 5 Parhalahdelle. Kaikki päätökset syntyivät päätösesitysten mukaisesti

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.