PUHE LASTEN OIKEUKSIEN PÄIVÄSSÄ

Hyvät lapset ja aikuiset!

Tänään on ihan erityinen päivä! On lasten oma päivä, lasten oikeuksien päivä. Yhdistyneitten kansankuntien yleiskokous päätti suositella vuonna 1954 eli melkein 60 vuotta sitten viettämään kansainvälistä lasten päivää, joka myöhemmin on saanut nimensä lasten oikeuksien päivänä, juuri tänään 20. marraskuuta.

Lapsien tulee saada olla lapsia, mutta mitä lapsen elämään kuuluu? Kuullaanko mitä lapsi ajattelee, vai ajattelemmeko me vanhemmat lasten puolesta? Tietenkään lapsilla ei voi olla pelkkiä oikeuksia, vaan myös velvollisuuksia. Muistaa olla lapsia, eli leikkikää, touhutkaa omia juttujanne, vaikka pientä apua esimerkiksi kotitöissä ei kukaan vanhempi laita pahakseen. Aikuisia te ehditte sitten olemaan myöhemminkin. Kuitenkaan ei saa unohtaa sitä, että vanhempia tulee totella niin kotona kuin koulussa tai päiväkodissa. Elämä on siis yhteispeliä

Tärkeimpiä lasten oikeuksia ovat koti, vanhemmat, sisarukset, koulu, päiväkoti, kaverit. Jokaisella lapselle tulisi olla nämä. Jokaisella omansa ja omanlaisensa, meidän aikuisten tehtävä on turvata mahdollisuus näihin. Mutta te lapset pystytte tekemään myös paljon vaikkapa olemalla hyvä kaveri toiselle.

Arvoisat lapset, kuten alussa sanoin, tämä päivä on teidän. Tehkää siitä omanne, nauttikaa, leikkikää ja touhutkaa, olette todella päivänne ansainneet. Hyvää lasten oikeuksien päivää teille jokaiselle!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.