Puheeni kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valinnan jälkeen

Arvoisa rouva puheenjohtaja, kunnioitetut valtuutetut ja muut paikallaolijat!

Yksi sana: kiitos! Tämä luottamuksesta, jonka olette juuri osoittaneet minua kohtaan valitsemalla kaupunginhallituksen johtoon. Reilu kaksi vuotta sitten edeltäjäni totesi omassa vastaavassa puheenvuorossa, että tapani tulette tuntemaan ja näin on tapahtunut. Itse tiedän olevani paljon tylsempi tapaus, sillä tapani olette jo oppineet tuntemaan. Puheenvuoroni aluksi haluan kiittää edeltäjiäni hyvästä työstä ja erityisesti viimeisimpänä Kari Malkamäkeä rohkeasta ja esimerkillisestä toiminnasta, sekä tuestasi lautakunnan puheenjohtajalle.

Haaste puheenjohtajuudessa on valtava, on täytettävä suuret saappaat. En liene väärässä kun totean, että kovin monia helppoja asioita meitä ei ole odottamassa lähiaikoina ja siksi toivon meidän kaikkien, nyt valittujen puolesta, että me ymmärrämme ja uskallamme tehdä sitä työtä mihin meidät on juuri valittu. Tukea hallitus tarvitsee valtuustolta ja siksi sitä pyydän, sillä jokaisen miestä tulisi tiedostaa miten vaikeassa tilanteessa kaupunkimme on ja viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet miten vaikeaa pientenkin asioiden ratkaisu on kun kyseessä ovat säästöt.

Hallitukseltani toivon avointa, mutta tehokasta työskentelyilmapiiriä. Tuntemattoman Sotilaan sanoin; ”asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat”. Viimeisten vuosien aikana esillä on ollut suuria asioita ja tämä sama linja jatkuu. Päivällä aikaisemmin saimme kuulla kuntajakoselvittäjän ehdotuksen ja kävimme siihen liittyvän keskustelun. Hyväksyessämme kuluvan vuoden talousarviota päätimme myös aloittaa uuden organisaation valmistelun.

Tulevaisuudessa riittää siis työtä ja tekemistä kaupunkimme ja lähialueiden parhaaksi. Meiltä odotetaan johtajuutta ja aika näyttää pystymmekö siihen, toivottavasti haluamme johtaa.

Työmme alkaa heti ja ensimmäinen kokouskin on jo viikon kuluttua. Asioita tulee ja menee, me olemme vaikuttamassa niiden kulkuun. Aina kun tehtävä, omaisuus tai muu vastaava siirtyy seuraavan haltuun, tulisi saajan muistaa ja ottaa tavoitteeksi toimia niin, että sitten aikanaan seuraaja saa, tässä tilanteessa kaupungin paremmassa kunnossa johdettavakseen kuin se oli sitä vastaanottaessa. Tässä meille koko hallituksena on haastetta.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.