Tervehdyspuhe kirjastolla

Arvoisat kutsuvieraat, hyvät naiset ja herrat!

Kulttuurilaitos kirjasto, tuo sivistyksen airut kaupunkimme sydämessä. Näin runollisesti voisi aloittaa tämän puheenvuoron kun olemme nyt juhlimassa tarpeeseen tullutta ja monessa mielessä varsin odotettua tapahtumaa. Kaupungin pääkirjasto on korjattu, uudistettu ja jälleen avattu.

Kirjastolaitos on osa suomalaista kulttuuria, on hienoa, että meillä on edelleen mahdollisuus päästä nauttimaan tällaisesta palvelusta. Lukeminen kun kannattaa aina. Raahen kirjaston valikoima on hyvä ja lähes aina täältä on löytänyt sen teoksen mitä on kaivannut, jopa uutuuskirjoistakin. Tässä talossa on osattu keskittyä olennaiseen eli palvelemaan asiakkaiden tarpeita, hyvä niin.

Remonttia tälle talolle on puhuttu pitkään ja monia mielipiteitä on esitetty. Päästäksemme tähän tilanteeseen on monta monituista palaveria ja suunnittelukokousta pidetty. Onhan rahoitusta saatu korjaukseen aina valtiota myöden. On siis tarvittu osaamista, malttia ja yhteistyökykyä saadakseen nämä kaikki asiat pelaamaan yhteen.

Rakennus oli jo tullut tiensä päähän ja siksi oli korkea aika, että tämä talo saatiin korjattua, niin käyttäjät kuin talossa työskentelijät ovat sen ansainneet. Kaupungissa on nyt toimiva ja hyvä kirjasto. Kohteen parissa korjausvaiheessa työskennelleet ovat myös kiitoksensa ansainneet, jokainen teistä on tehnyt hyvää työtä aina suunnittelusta rakennuksen luovutussiivoukseen, kaikkea siltä väliltä. Vähäinen ei ole ollut myöskään kirjaston henkilökunnan panos ja joustavuus tämän kaiken aikaan saamiseksi. Kirjastotoimenjohtaja ei ole työtään säästellyt, mutta myös muu henkilökunta on joustanut ja antanut onnistumisen eteen oman panoksensa. Olette kaikki kiitoksen ja tämän juhlan ansainneet.

Käyttäjät ovat silmämääräisesti ottaneet myös korjatun rakennuksen omakseen, avajaispäivänä itsekin uteliaisuudesta, mutta myös kirjojen eräpäivästä johtuen olin paikalla. Talo oli täynnä väkeä ja tyytyväisiä ilmeitä oli kaupunkilaisten kasvoilla, vaikka uudenuutukaisen palautusautomaatin eteen kertyikin jonoa. Myöhemmin ihmisiä on riittänyt kun paikalla olen poikennut eli tarpeeseen on tullut tämä remontti tehtyä myös kaupungin kannalta.

Mikä sitten on tulevaisuus, kirjastojen tulee verkottua toistensa kanssa varmaan entistä enemmän. Millaista kirjastoverkkoa voidaan tulevaisuudessa pitää niin koko maassa kuin tässä kaupungissa? Resurssien merkittävää lisäämistä ei ole näköpiirissä, siksi onkin ainut mahdollisuus tehdä käyttää jäljellä olevat mahdollisuudet hyvin. Raahessa on paljon aikuisopiskelijoita ja siksi entistä tiukempi verkostoituminen esimerkiksi tiedekirjastojen kanssa on tarpeen, se palvelee opiskelijaa, oppilaitosta ja samalla myös koko tätä uudistunutta laitosta kävijöiden määrän pysymisenä korkealla tasolla. Hienoa on se, että tämän kirjaston toiminta on turvattu pitkälle tulevaisuuteen, sillä tilat ovat uusittu ja yksi korjauskohde on vähemmän pitkällä julkisten tilojen korjausta odottavalla listalla tässä kaupungissa.

Nyt on juhlan aika ja siksi haluan Raahen kaupungin puolesta onnitella teitä, olette nämä tilat totisesti ansainneet ja toivon kovaa käyttöä näille huoneille, jotka on rakennettu kaikki meitä varten!

 

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.