Tervetulijaispuhe Pekanpäivien praataustilaisuudessa

Arvoisat naiset ja herrat, kaikki praataustilaisuuteen osallistujat!

Meillä on kaunis kaupunki, Suomen helemi. Raahella on takana komea menneisyys, mutta edessä vielä loistavampi tulevaisuus. Tämä tilaisuus on oiva hetki pysähtyä pohtimaan mitä kotiseutu merkitsee. Kotiseutu luo ihmiselle juuret. Näin tullista tulleena, kuten sanonta kuuluu, olen vuosien varrella huomannut sen miten vahvat ovat raahelaiset juuret. Minulle Raahe on ollut loppuen lopuksi helppo kaupunki lähestyä ja elää. Kaupunki on riittävä kokoinen ja meidän palvelutarjonta, niin yksityisellä sektorilla kuin julkisellakin puolella, on hyvä ja monipuolinen. Samalla kaupunkimme on pikkukylä eli meiltä löytyy yhteisöllisyyttä, tunnemme toinen toisemme. Tässäkin tapahtumassa on monia tuttuja, myös minulle, tullista tulleelle. Tämä voi olla myös vahvuus, sillä tuttujen kesken on asioita helppo hoitaa.

Raahen imago on ollut esillä tämän vuoden aikana valitettavan negatiivisessa sävyssä, minä en ainakaan tunnistanut niistä kuvauksista tätä kaupunkia. Herääkin kysymys, miksi joku haluaa liata oman pesän? Mitä tarkoitusta varten lähdetään lokaa heittämään oman kotikaupunkinsa päälle? Olen mielessäni antanut ohjeen näille ihmisille, käykää kaukana nähdäksenne lähelle. Ajateltaisiinko jotain uutta mottoa, kuten: Raahe, mainettaan parempi kaupunki! Pekanpäivät ovat hyvä, mutta ei ainoa esimerkki osaamisestamme.

Raahe on tänään lähes 25 ja puolen tuhannen asukkaan koti. Olemme Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurin kaupunki. Kaupungissamme on satama, matkustajaliikenteen rautatieasema, muulloinkin kuin Pekanpäivinä ja linja-autoyhteydet. Nykyään puhutaan logistiikasta paljon, ihmisten ja tavaroiden pitää päästä kulkemaan. Onneksi myös kaupunkiamme halkova valtatie 8 on saamassa perusparannuksen lähiaikoina.

Eri barometreillä mitattuna Raahe lähialueineen on hyvässä tilanteessa. Lähialueellemme on nousemassa ja on noussut suuria hankkeita. Olemme hyvää vauhtia nousemassa alueena energian tuotannon yhdeksi suuralueeksi valtakunnassa. Tuulivoimaloita on rakennettu alueellemme paljon, nämä ovat jakaneet ihmisten mielipiteitä, mutta hankkeet ovat edenneet suotuisasti. Todellinen suurhanke on myös Fennovoiman voimala, jonka osalta olemme odottavalla kannalla. Myös pitkään tunnettu metalliteollisuusosaaminen on edelleen voimissaan ja vahvistuu SSAB:n investointien ja Mustavaaran sulaton suunnitelmien osalta.

Olemme ottaneet myös rohkean avauksen joitain vuosia sitten, kun uskalsimme lähteä hyödyntämään hieman rantoja rakentamiskäytössä. Tällä toimenpiteellä on saatu asuntorakentamiseen myös vauhtia. Voimme siis olla ylpeitä siitä, että miellä on vahva tekemisen meininki tässä kaupungissa ja sitä on ilo esitellä.

Näillä avaussanoilla haluan toivottaa teidät kaikki tervetulleeksi tähän praataustilaisuuteen, joka on yksi osa näitä raahelaisen osaamisen ja yhteen hiileen puhaltamisen taidonnäytteitä eli Pekanpäiviä. Käytetään tämä aika hyvin ja kun tästä tilaisuudesta lähdemme, niin olemme tulleet tutuiksi ja saamme viedä tietoa erinomaisesta kaupungistamme myös muille kuultavaksi! Tervetuloa!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.