Puhe Praataustilaisuudessa 2016

Arvoisat naiset ja herrat, kaikki praataustilaisuuteen osallistujat!

Mukava nähdä teidät jälleen täällä Raatihuoneella. Joukoissanne on paljon tuttuja kasvoja, mutta yhtälailla myös vieraampia. Paikka, jossa nyt olemme, on Raatihuoneen juhlasali, täällä kaupunginhallitus kokoontuu joka toinen maanantai, näiden ympärille ikuistettujen entisten kaupunginjohtajien valvovien silmien alla. Tämä sali on nähnyt ja kuullut monia tarinoita sekä ajatuksia, kuunnellut pitkiä keskusteluita, nähnyt monia tekijöitä ja kaikilla näillä mainituilla on ollut ajatuksena tämän kaupungin asioiden hoitaminen, kukin omalla tavallaan.

Siksi onkin luontevaa käyttää muutama sana tämän päivän Raahesta. Vuoden takaiseen peilaten paljon on tehty, mutta ei vielä kaikkea. Talous on kaiken perusta ja tämä tila innoittaa puhumaan aiheesta pari sanaa, voitte siis arvata, että tässä huoneessa se ei ole uusi asia. Jokunen kuukausi sitten meillä oli suuri ilonaihe, kun saimme kaupungin talouden kääntymään menneenä vuotena plussan puolella ja ihan reippaasti. Siihen tarvittu paljon työtä meillä ja muualla, moni seikka osui kohdalleen ja siitä on syytä riemuita.

Kuten entinen kauppias tarjouksessaan aikanaan totesi, ei tässä vielä kaikki. Toinen suuri ilonaihe liittyy kauniiseen saaristoomme, ehkä hieman tuntemattomampaan raahelaiseen alueeseen. Meillä oli onni ja ilo saada vastaanottaa sille alueelle Vuoden retkikohde 2016 –palkinto ja tunnustus, erityisen arvokkaasi palkinnon tekee se, että kyse on valtakunnallisesta äänestyksestä. Matkailu onkin ollut jo jonkin aikaa yksi enenemässä määrin huomiota saava asia kaupungin päätöksenteossa. Vaikka emme vielä, huomioikaan sana vielä, ole matkailusta kovin tunnettu paikkakunta, halu on kasvattaa tätä sektoria ja kehittää kaupunkiamme siltäkin osin.

Vanha kaupunkimme on myös vähitellen ehostautumassa. Osa Pekkatorin ympäristöstä pesee parhaillaan kasvojaan kun Lagin kartanon korjausprojekti on yksityisen omistajan toimesta lähtenyt liikkeelle ja olisikin oikein hyvä jos muut alueen toimijat seuraisivat esimerkkiä. Ulkopaikkakuntalaiset usein ihastelevat meidän vanhankaupungin aluetta ja kyselevät liikkeiden olemassaoloa ja ilokseni olen saanut kertoa, että toiminta on viriämässä vähitellen, kuten majoitustoiminnan palveluiden osalta.

Kaupunkimme on tänään hieman yli 25 000 asukkaan kaupunki ja etäisyyttä tästä paikasta kauimmaiseen pisteeseen on noin 80 km. eli kohtuullisen iso alue on kyseessä ja asukasluvullakin mitattuna olemme hopeasialla Pohjois-Pohjanmaalla. Työtä on asukkaiden pitämisessä ja saamisessa muuttamaan meille ja siksi haastakin teitä paikalla olijoita viemään tietoa kaupunkimme hyvistä asioista eteenpäin, vaikkapa slogaanilla ”Raahe – mainettaan parempi kaupunki.”

Haluan tuoda myös kaupunginhallituksen terveiset teille, näin Pekanpäivien aikaan tapahtumia on paljon ja monet meistä ovat tällä hetkellä toisaalla, mutta tulee mahdollisuuksien mukaan tulevat tähän tilaisuuteen aikataulun niin salliessa. Minä puolestani toivon meille kaikille antoisia keskusteluja tähän Praataustilaisuuteen osallistujille ja oikein hyvää ja turvallista kesää!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.