Puhe Pohjois-Pohjanmaan kehitysvammaisten 32. kesäkisoissa Raahessa

Arvoisat kilpailijat, hyvät muut läsnäolijat!

Mukava nähdä teitä Raahessa 32. kesäkisoissanne, jotka ovat yksi suurimmista, joiden tapahtumapaikkana kaupungilla on ollut ilo toimia tänä vuonna. Kisapaikkana on Koivuluodon urheilupuisto, josta kaupunkimme on erittäin ylpeä. Täältä löytyy yleisurheilukentän ohella monenlaisia suorituspaikkoja liikunnan harrastamiseen. Yhdellä vilkaisulla voi nähdä vaikkapa jää-, palloilu- ja uimahallit ja monta muuta liikkumisen riemua tarjoavaa suorituspaikkaa.

Asiantuntijat, jotka ohjaavat lapsia ja nuoria liikunnan pariin, korostavat sitä, että liikunnan tulee olla hauskaa. Siitä tulee jäädä hyvä mieli jokaiselle, ja tähän päästään silloin, kun liikunnassa ei ole liikaa suorituspaineita tai kilpailullisia tavoitteita. Sama pätee tietysti aikuistenkin kohdalla – kukapa meistä jaksaisi päivästä toiseen, jos emme saisi siitä itsellemme minkäänlaista iloa. Se tulee esille joka käänteessä paitsi liikunnan ja onnistumisen ilona myös ilona siitä, että saadaan olla eri tavoin mukana yhteisessä tapahtumassa. Pelkästään seuraamalla näiden kesäkisojen osanottajia yleisö saa todellisen käsityksen siitä, kuinka mukavaa liikunta voi olla eli täällä on tarjolla liikunnan iloa aidoimmillaan.

Olette lämpimästi tervetulleita merikaupunki Raaheen, jos teillä on mahdollisuus, niin käykää tutustumassa myös muuhun osaan kaupungistamme. Ihan pienen matkan päässä täältä löytyy Raahen vanhakaupunki, jossa on mahdollista nähdä monia jänniä paikkoja ja millaista oli elämä ennen vanhaan meillä päin.

Haluan tuoda kaupunginjohtajan myös Kari Karjalaisen terveiset tähän tilaisuuteen, päätimme yhdessä lahjoittaa Raahe-aiheisen taulun tämän kilpailun palkinnoksi ja sen saa viestikilpailun voittajajoukkue kotiinviemisiksi. Mutta sitä ennen pitää kilpailut aloittaa eli nyt arvoisat kilpailijat, seuraa suuri hetki, sillä julistan nämä kilpailut avatuksi, pidetään täällä meillä vähintään yhtä mielenkiintoiset kisat kuin Rion olympialaisissa!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.