Puheeni talvivalojen sytystys – Valua Pimiään -tapahtumassa

Arvoisat Valua Pimiään –tapahtumaan osallistujat!

Joku voisi ajatella, että olemme aloittamassa joulun odotusta jo näin hyvissä ajoin, tarkemmin kun asiaa tarkastelee olemme talvivalojen sytytyksessä, emme siis hätäilemässä joulun tuloa, vaikka sekin odotettu juhla aikanaan koittaa. Tapahtuman nimi ”Valua Pimiään” on oikein kuvaava, vaikka saimme jo hetken nauttia valoisammasta tai ainakin valkeammasta hetkestä lumen muodossa, on säiden säätäjä päättänyt toisin ja marraskuun sohjo on hyvää vauhtia kaupunkiamme valtaamassa. Nyt täytyy ihmisten toimia eli kun maassa ei ole hanki, niin täytyy laittaa valot puihin. Härkätori tapahtumapuistona tarjoaa tähän tapahtumaan hyvät ja luonnolliset puiset puitteet.

Tässä tapahtumassa kohta syttyvät valot on ripustettu monen eri toimijan kesken, mukana on paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä sekä julkisia toimijoita. Tässä on oiva esimerkki yhdessä toimimisen hyvistä puolista. Kiitokset jo tässä vaiheessa mukaan lähtijöille ja järjestäjille, te teette tämän tapahtuman mahdolliseksi. Piakkoin näemme myös esiintymisiä monella eri tavalla ja niitä yhdistää valo, aina Pohjantähdestä valojen sytytykseen. Myös yleisöllä on mahdollista osallistua tähän tapahtumaan perinteisesti äänestämällä kauneinta puuta osallistumalla samalla palkintojen arvontaan ja hienoista palkinnoista on kysymys, arvontakin on sopivasti ennen joulua eli kannattaa ottaa osaa tähän valintaan.

Härkätorin puisto on koristeltu teitä kaikkia kaupunkilaisia ja vieraitamme varten. Näiden puiden on tarkoituksena tuikkeellaan ilahduttaa jokaista ohikulkijaa ja tämä tapahtuma on myös osa kaupunkimme runsasta tapahtumatarjontaa, vaikka emme aina itse monenlaisista eri kohtaamisissa sitä huomaa. Raahessa on mahdollisuuksia nauttia kaupungissa järjestettävistä erilaisista tilaisuuksista. On sangen mukavaa havaita, että tästä puistosta on kehkeytynyt sellainen tapahtumapaikka, jossa on monenlaista menoa ympäri vuoden.

Raahea on nostettu ihmisten tietoisuuteen matkailun osalta. Se ei ehkä ole vielä kaupunkimme tunnetuimpia puolia, mutta tällaiset erilaiset ihmisten yhteen tulemiset ovat yksi osa matkailumme edistämistä ja tiedon lisäämistä. Paikallaolijoille voisikin esittää toiveen, että veisitte mahdollisimman runsain mitoin tietoa alueemme matkailu- ja tapahtumatarjonnasta eli olisitte osa markkinointiketjua tämän maanmainion rantakaupungin osalta. ”Valua pimiään” on ajankohtainen tapahtuma. Vuoden kierrossa olemme menossa edelleen kohti pimeämpiä aikoja ja vasta talvipäivän seisauksella reilun kuukauden kuluttua lähdemme takaisin valoa kohden. Me paikalla olijat voimme onneksi käydä aistimassa ja muistelemassa jo etukäteen valon tuntua, siitä pitää huolen kohta sytytettävät näyttävät valot puiston puihin.

Ympäröivässä kaupungissa ja lähialueilla on myös edelleen nähtävissä valoisia aikoja. Näkymät ovat parantuneet eli matkaa valoisampia aikoja kohden myös virallisemmissa yhteyksissä on mahdollista saavuttaa. Koko valtakunnassa on uutisoitu hienoisesta kasvusta ja työllisyyden parantumisesta. Meillä tällä alueella on oikeutetusti mahdollisuus saada osuutemme tästä kasvusta. Joskus toki tuntuu, että kaikki positiiviset asiat tapahtuvat kovin hitaasti ja monia synkkiäkin sävyjä on taivaanrannassa häämöttämässä, mutta toivottavasti meillä on malttia odottaa ja rakentaa yhdessä parempaa ja valoisampaa huomista. Pienet asiat vievät hyvää virettä eteenpäin ja siksi tällaisia ilon ja valon juhlia tarvitaan, joten hyvät kuulijat mainiota ja valoisaa syystalven iltaa näiden lamppujen loisteessa tähtien tuikkiessa meille kaikille!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.