Tervehdyspuheeni Pekanpäivien praataustilaisuudessa

Arvoisat naiset ja herrat, kaikki praataustilaisuuteen osallistujat!

Jotain uutta, jotain vanhaa ja niin edelleen, vaikka emme ole häissä, niin ehkä tuolla alkukommentilla voisi aloittaa tämän praataustilaisuuden. Uutta on sitten edellisen kerran tapahtunut paljon, mutta tuttuakin on jäljellä. Ei pelkästään tässä juhlatilassa, vaan ihmisissä, jotka tämän tekevät. Vuoden takaisiin hetkiin jos palaa, niin moni asia on muuttunut. Uusi sivu kaupunkimme historiassa on kääntynyt, ehkä kokonaan kirjoittamaton aukeama.

Raahe on tänään noin 25 000 asukkaan koti. Eri tavoilla tarkasteltuna Raahe lähialueineen on hyvässä tilanteessa edelleen ja kovasti toivomme, että tulevaisuus on jatkumassa suotuisissa merkeissä. Se ei kuitenkaan tule pyytämättä ja yllättäen. Työtä onnistuminen vaatii ja olemme siihen valmiit. Uusia menetelmiä kaupunkimme tunnetuksi tekemiseen on otettu käyttöön. Moniko paikallaolijoista on tutustunut meidän sosiaalisen median erilaisiin sivustoihin?

Mitä Raahessa on sitten lähiaikoina tapahtumassa ja mitä meiltä odotetaan? Me tarvitsemme näkyvyyttä. Viestinnän ulospäin ja myös sisällä tulee olla jatkuvaa. Vaikka me raahelaiset, alkuasukkaat, tullista tulleet tai tilapäisesti muualla asuvat tiedämme kaupunkimme hyvät puolet, niin tietääkö muut, edes lähialueilla, saati sitten kauempana? Jokainen meistä voi nimetä aina yhden hyvä asian tässä tänään ja nyt. Haastakin teitä arvoisat kaikki tähän tunnettavuustyöhön, olemmehan kaikki paikallaolijat alueen lähettiläitä.

On myös sanottu, että tulevaisuuden ennustaminen on erityisen hankalaa. Tässä tilanteessa se sitä myös on. Alkanut valtuustokausi tulee olemaan erityisen historiallinen, sillä nykytiedon mukaan moni kuntien tehtävistä siirtyy perustettaville maakunnille. Järjestelmä tulee olemaan kovin erilainen kuin se mihin olemme tottuneet. Jokainen tunnistaa muutoksen ja uudistusten tarpeellisuuden, mutta lopputulos on suuri tuntematon. Ainut asia, josta voimme olla varmoja, että päätöksen teko siirtyy kauemmaksi, myös niistä lähipalveluista. Erään tutkimuksen mukaan Raahen kasvualueen, edelliseltä nimeltään seutukunta, näkymät ovat yhdet maamme parhaimmat. Pitkään esillä olleet suurhakkeet ovat tuottaneet jo työtä sekä toimeentuloa ja lisää on tulossa. Erittäin suuri asia on myös Raahen palaaminen korkeakoulukaupungiksi, sillä yhteistyö Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa on merkittävä tulevaisuutemme kannalta.

Kainuun korpimailta on ollut kulkijoita myös muissa merkeissä. Saimme talvella  sieltä suunnasta uuden kaupunginjohtajan ja olemme hyvän yhteistyön merkeissä tehneet lyhyessä ajassa paljon kaupunkimme tunnettavuuden lisäämiseksi. Kun viime vuonna saavutimme vuoden luontomatkailukohteen arvonimen saaristollemme, on sen jälkeen kiinnostus matkailumielessä noussut ihan uudelle tasolle Raahessa, jatkamme siis kaupunkimme tunnetuksi tekemistä monella tavalla. Viestintä on monipuolista ja jatkuvaa. Aloittihan kaupunginjohtaja Nurkkala oman työuransa kansalaisten kyselytunnilla, joka tietenkin lähettiin suorana verkossa ja lisää seuraa.

Näillä avaussanoilla haluan toivottaa teidät kaikki tervetulleeksi tähän praataustilaisuuteen, joka on yksi osa näitä raahelaisen osaamisen ja yhteen hiileen puhaltamisen taidonnäytteitä eli Pekanpäiviä. Käytetään tämä aika hyvin ja kun tästä tilaisuudesta lähdemme, niin olemme tulleet tutuiksi ja saamme viedä tietoa erinomaisesta kaupungistamme myös muille kuultavaksi! Tervetuloa!

 

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.