Tervehdyspuhe yrittäjien aluevuosikokouksessa

Arvoisat kokousvieraat!

Tervetuloa Raaheen, Suomen helemeen, me vastaanotamme tulevaisuutemme luottavaisena olemassa oleviin vahvuuksiimme turvautuen. Tulevaisuuden Raahen kantavat ajatukset ovat: elinvoimainen, lapsiystävällinen, oudosti houkutteleva ja osaava meidän yhteinen Raahe. Lähiaikoina maakuntauudistuksen myötä toimintaympäristöämme muutetaan ehkä eniten maamme historian aikana. Lähitulevaisuus tuokin yrityselämästä tutun muutoksen kaikkialle yhteiskuntaan.

Vasta valmistunut ja viime maanantaina valtuustossa yksimielisesti hyväksytty strategiamme korostaa elinvoimaista Raahea, digitalisaation kaikkia työkaluja taitavasti hyväksikäyttävä ja taloudeltaan tasapainoisena elinvoimaisena ympäristönä. Elinvoimainen Raahe erottuu osaamisellaan sekä tekemisen kulttuurillaan ja hakee kasvunsa edellytykset suurhankkeista kuten Hanhikivi 1:sta sekä Mustavaaran metallituotetehtaasta. Raahelaiset ja lähialueemme yritykset ovatkin elinvoimamme ydin. Mainittujen hankkeiden lisäksi kaupungistamme löytyy maamme suurimpia satamia, SSAB Raahen tehdas, uudelleen avattavaksi ilmoitettu kultakaivos ja tietenkin te meidän lukuisat yrittäjät, joista osaamisesta olemme erittäin ylpeitä, nämä kaikki mahdollistavat erittäin laadukkaan palvelurakenteen kaupungissamme.

Lapsiystävällinen Raahe erottuu laadukkailla oppimisympäristöillä, kokeiluilla sekä ennakoivalla lapsi- ja perhekeskeisellä toiminnallaan. Raahe on Pohjois-Pohjanmaan toiseksi suurin kaupunki ja sen kouluissa panostetaan ennakoivaan työhön lapsia ja nuoria kuunnellen. Raahen kaupunki panostaa oppimisympäristöihin voimakkaasti. Esimerkkinä Antinkankaan monitoimitalo on aikamme nykyaikaisin tuleva oppimisympäristö. Uusia toimintamalleja on otettu tai otetaan käyttöön, kuten Lapset puheeksi –hanke tai kasvatusohjaaja- tai koulupsyykkaritoiminta, näillä on tähtäimenä hyvinvoinnin lisääntyminen.

Strategiamme kohta, Oudosti houkutteleva Raahe, on merellisen historian, vanhan kaupungin charmin, ainutlaatuisen luonnon, tarinakulttuurin sekä teollisuuden muodostama kokonaisuus, joka on suuri kokonaisuus pienessä kaupungissa. Raahessa on jokaiselle jotain – ja enemmän.  Oudosti houkutteleva Raahe nojautuu tarinakulttuuriin nykyaikaisin viestinnän keinoin. Kaupunkimme imagoa rakentavat kaikki kaupunkilaiset, mutta myös te vierailijat. Näitä teemoja toteuttaa kaupungin monikanavamarkkinointi, joka käyttää kaupunkilaisten ja vierailijoiden tuottamaa materiaalia sekä on kaikkien nähtävissä sosiaalisessa mediassa. Kaupungin viestinnässä toteutetaan aktiivisesti vetovoimatekijöiden markkinointia. Raahen tärkein omaisuus on sen julkisuuskuva. Me kaikki ja Te arvoisat läsnäolijat luotte meidän Raahemme näkyvyyttä ja siten imagoa.

Raahe kouluttaa osaajansa työelämän tarpeisiin, perinteikkään koulukaupunkimme oppimismahdollisuudet esikoulusta III-asteelle ovat tauon jälkeen huippua. Palaamme jälleen korkeakoulukaupungiksi alkavaan AMK- insinöörikoulutukseen haki yhteensä 158 hakijaa yhteen koulutusohjelmaan, mikä on tekniikan alalla Suomen paras hakijamäärä kuluneen syksyn yhteishaussa!

Hyvät kokousvieraat, teitte hyvin kun tulitte Raaheen kokoustamaan. Toivon teidän tekevän kokouksessanne viisaita päätöksiä ja hyviä valintoja. Viihtykää kaupungissamme, tervetuloa!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.