Puheeni Praataustilaisuudessa Raatihuoneella

Arvoisat Praataustilaisuuteen osallistujat, hyvät Raahen ystävät!

Olette tervetulleita jälleen osaavaan, oudosti houkuttelevaan, lapsiystävälliseen ja elinvoimaiseen, yhteiseen kaupunkiimme. Mitä kummallisuuksia tuo luettelo sitten tarkoitti, mitä on keksitty sitten edellisen kerran? Tämä iltapäivä on hyvä väliarviointi, aina säännöllisesti vuoden välein. Tällä on hyvä kertoa ja kerrata, mitä olemme puuhanneet vuoden aikana kotikaupungissamme. Uuden valtuustokauden aluksi tiemme jotain uutta, nimittäin strategian siitä mitä haluaisimme olla ja mihin pyritään. Nuo viisi mainittua asiaa nousivat yhteisiksi tavoitteeksi kun teimme yhdessä valtuustona töitä asian ympärillä viime lokakuussa. Historialliseksi laadinnan teki nopeus ja avoimuus, saimme työn tehtyä lokakuussa valmiiksi ja siihen sitoutuminen on ainakin minun näkökulmaan näyttäytynyt yhdessä tekemisen onnistumisena. Avoimuus ja miksei nykyaikaisuus olivat kantavia tekotapoja. Valtuuston käsitellessä asiaa iltakoulussaan, kaikilla tilaisuuden seuraajilla oli mahdollista kommentoida kaupunkimme suuntaa sähköisesti ja asia kiinnosti, sillä yhtäaikainen tapahtuman seuraamiseen ja kommentointiin osallistui enimmillään kolmenumeroinen luku netin kautta. Raahessa siis osataan, oudosti houkuttelimme elinvoimaisesti ihmisiä kertomaa ajatuksiaan lapsiystävällisestä kaupungistamme, yhteisessä Raahessa.

Mitä nuo sanat sitten on ajateltu tarkoittavan, sitä on ehkä syytä käydä läpi, sillä olemmehan kaikki tänne kokoontuneet jonkinlaisessa suhteessa, julkisessa tai salaisessa, tähän mainioon rantakaupunkiin. Paikkaan, jossa, kuten eilen illalla kuulimme, tuulee ja jos ei tuule, niin sitten myrskyää. Luettelin siis äsken strategiamme peruspilareita, teimme ne perustuen arvioon kaupungin nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista tehtävien toteuttamiseen. Asetetut tavoitteet ovat pitkän aikajänteen tavoitteita ja niitä arvioidaan säännöllisesti.

Eniten kysymyksiä ja kommentteja on aiheuttanut termi ”oudosti houkutteleva”. Se tarkoittaa viehkoa ja vireää teollisuuskaupunkia, jossa on idyllinen meren äärellä oleva vanha puutalomiljöö, toimivat palvelut, kiinnostavat elinvoimaiset kylät sekä houkuttelevat rannat ja saaristo. Meidän tavoite on tuotteistaa upea historia, palvelut ja tarinat kyliltä sekä kaupungista, mereltä ja teollisuudesta sekä tarjota elämyksiä. Yhdistämme siis teollisuuden ja upean historiamme. Elinvoima puolestaan tarkoittaa aktiivista toimijaa ja mahdollistajaa yritysten rinnalla. Kaupungillamme tulee olemaan yrittäjäystävällinen palveluasenne ja toiminnan helppous luovat edellytykset monipuoliselle yritystoiminnalle ja sen kehittämiselle. Tässä on meillä kaikilla oivaa haastetta tulevaisuuteen, sillä kaupungissamme olisi tilaa monenlaiselle yritystoiminnalle, erityisesti palvelusektorilla on suhteessa vielä paljon mahdollisuuksia valtakunnan keskimääräiseenkin määrään nähden. Eväät ja avaimet hyvään elämään lapsiystävällisessä Raahessa puolestaan tarkoittaa ihanaa lapsuutta turvallisessa pikkukaupungissa, jossa kaikki ovat lähellä. Luomme mahdollisuudet ehjään lapsuuteen ja arjen hyvinvointiin. Osaaminen on puolestaan ammattitaitoa kaikilla alueilla ja elämänaloilla. Tavoitteena on mahdollistaa koulutuspolut aina peruskoulusta korkea-asteelle. Yhteistyön pohjalta tavoitteena on ennakoida alueelliset osaamistarpeet. Yksi meidän Raahe on hyvän elämän avaimet kansainvälistyvässä, myötätuulen Raahessa, jossa onnelliset ihmiset soutavat samaan suuntaan! Tervetuloa mukaan arvoisat läsnäolijat tähän hetkeen, uuteen ja vanhaan, tuttuun ja turvalliseen, vaihdetaan kuulumiset, praatataan ja nautitaan toistemme seurasta.

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.