Avauspuhe Raahen uuden brändin juhlassa

Hyvät Raahen ystävät!

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, ehkä jotain sinistäkin. Näitä asioita on lupa odottaa tästä iltapäivästä, johon olemme kokoontuneet. Kohta näemme miltä uusi, luonnostaan ylpeän, Raahen ilme näyttää. Nopeimmat ovat ehtineet jo käymään vilkaisemassa uudistettuja nettisivujamme. Niin tein minäkin ja hyvältä näytti. En kuitenkaan halua paljastaa enempää, sillä tämä tilaisuus on juuri siksi järjestetty, että saamme kuulla ja nähdä perusteet uusiutumiseen.

Maailma muuttuu yhä nopeampitempoisemmaksi, kunnat ja kaupungit eivät ole tämän kehityksen ulkopuolella. Siksi on tärkeää, että me pysymme ajan hermolla koko ajan ja uudistamme tarpeen mukaan ilmettämme. Sen aika on nyt, kun kaupunkimme elää, voisi sanoa, kolmannen nousukautensa kynnyksellä. Aikaisemmat olivat uljas purjelaiva-aika, seuraava kun Rautaruukki alkoi rakentua alueelle ja nyt suurhankkeiden etenemisen aikana. Onhan laskettu, että meidän alueelle on tämän hetken tiedon mukaan syntymässä 1000 uutta työpaikkaa, kaivannais-, metallijalostus- ja energiateollisuuteen lähivuosien aikana. Tähän voidaan lisätä vielä mainittujen hankkeiden rakentamisvaikutukset. Meillä on siis lupa odottaa, mutta ei vain odottaa, vaan myös velvoite toimia.

Yksi näistä on visuaalisen ilmeen, slogaanin ja brändin uudistaminen. Tähän asiaan olemme tutustumassa tänään ammattilaisten johdolla. Mainetta, ilmettä tai julkikuvaa, tai ainakaan hyvää sellaista, ei luoda tuosta vaan. Kaikki mainitut seikat pitää perustua tosiasioihin, meidän tulee olla siis sanojemme mittaisia. Raahen edellisesti visuaalisen ilmeen uudistuksesta on aikaa, joten voidaan kai hyvillä mielin todeta, että tämä hetki on odotettu, uudistumme ja uudistumme perusteellisesti. Kaupunki on vanha, lähes 370-vuotias, mutta ilme on uusi.

Uudistuneella sivustollamme todetaan seuraavaa, Raahen brändin rakennusaineena on käytetty ihmisten kertomuksia, muistoja, kaskuja, historiaa, nykypäivää ja ennen kaikkea ylpeyden aiheita – aidoimpia rakennusaineksia parhaimmillaan. Kyse ei ole pelkästään uudesta logosta, vaan se on tarina. Kokonaisuudessa uudistuksessa käytämme myös jotain vanhaa, kuten tarinat ja historia tai jotain lainattua, vaikkapa muistoja sekä kaskuja. Jatketaan edelleen lainausta uudistetun ilmeemme perusteista. Uudistunut motto kertoo rehellisesti ja rohkeasti sen, mitä me sielujemme syvimmissä tunnoissa olemme. Meidän ei tarvitse pyydellä anteeksi, vaan nojaamme voimakkaasti vahvuuksiimme. Pienellä pessimismillä ja konstailemattomalla luonteella varustetut raahelaiset puolustavat omiaan ja tietävät, että täällä on parempi kuin muut luulevat.

Raahen maine puhuttaa täkäläisiä säännöllisesti. Ehkä kuitenkin suurin osa vähäkin kauempaa tulevista ei tiedä tästä mainiosta rantakaupungista juuri mitään. Viitaten vähän aikaa sitten kertomaani, voikin todeta, että olemme mainettamme parempi kaupunki. Tällä viikolla isännöin vieraita Satakunnasta ja Itä-Uudeltamaalta. Uskallan todeta, että saimme uusia ystäviä. Vaikka heilläkin on kuuluisat ja hienot vanhat kaupungit omasta takaa, niin meidän uljas historia teki heihin vaikutuksen, sen he totesivat vielä moneen kertaan vierailunsa aikana. He myös tunnustivat, etteivät olleet tienneet mitään tällaista, näin hienoa, Raahesta. Meillä on siis paljon käyttämätöntä potentiaalia, jota on hyödynnetty pian tarkemmin esiteltävässä uudistuneessa ilmeessämme.

Joten hyvät läsnäolijat, olette kaikki tervetulleita olemaan luonnostaan ylpeitä tästä iltapäivästä. Viedään uusittua Raahen ilmettä yhdessä eteenpäin. Kiitos jo tässä vaiheessa niile, jotka ovat työtä tämän uudistuksen eteen tehneet. Tätä on odotettu, kaivattu ja tarvittu, tervetuloa mukaan!

Comments are closed.

Alustana toimii Wordpress ja teemana Digg-3. Tekstit (C) Jarmo Myllymäki 2005-2019.